Pac-Man: Championship Edition 2 review

Pac-Man: Championship Edition 2 review


Dragi cititori, am testat jocul Pac-Man: Championship Edition 2 oferit de cei de la Bandai-Namco in varianta pe PC de pe Steam, va recomand si voua acest joc deoarece va va aduce aminte de copilarie si il puteti juca si impreuna cu micutii vostrii (are rating PEGI de 3 ani), familiarizandu-i astfel cu universul Pac-Man.
Intotdeauna reinterpretarea unui titlu care face parte din istoria jocurilor pe PC asa cum este Pac-Man poate fi riscanta, deoarece daca schimbi prea mult ii indepartezi pe fanii seriei care isi doresc o parte din farmecul retro original, iar daca nu face schimbari nu vei castiga jucatori noi. Bandai Namco au adus multe imbunatairi seriei Pac-Man timp de mai multi ani, obtinand rezultate foarte bune, care ii multumesc si pe fanii originali dar aduc gameplay-ul si grafica la nivelul actual. In 2007, Pac-Man: Championship Edition a adus o schimbare radical a stilului simplu al seriei, oferind diferite moduri de joc, challenge, noi configuratii ale hartii si o grafica foarte buna – iar rezultatul a fost foarte apreciat de fanii jocurilor arcade.
cdn4.dualshockers.comwp-contentuploads201607junction01png-38720b_765w-670x377-8a210e2c6708d1801ec096033705347ecf38ecb3
La noua ani de la lansarea primului Championship Edition, Bandai Namco a imbunatatit din nou seria Pac-Man sub forma lui Pac-Man: Championship Edition 2. Jocul este atat de mult imbunatatit incat utilizeaza un progression meter pentru a debloca noi moduri, incepand cu un tutorial care este foarte util celor care joaca Pac-Man prima data sau nu l-au mai jucat de la seria originala.
Prima schimbare, si una foarte importanta a jocului este ca acum Pac-Man poate atinge fantomele Blinky, Pinky, Inky si Clyde, dup ace le-a evitat timp de decenii in reiterarile precedente ale jocului. Acum prima atingere este doar o averizare, la a doua fantomele se enerveaza si pot aparea efecte secundare iar la a treia atingere fantomele se vor activa si il vor urmari pe Pac-Man pe parcursul intregului nivel, (care acum este cronometrat la fel ca in primul joc al seriei) si vei pierde o viata daca vei fi atins de una din ele.
Jocul include in acelasi timp fantome care “dorm”, sunt activate atunci cand Pac-Man trece pe langa ele, atunci se trezesc si se grabesc sa se alature liderului, formand astfel veritabile trenuri de fantome care faciliteaza obtinerea de scoruri mari, deoarece la sfarsitul nivelului dupa ce Pac-Man mananca destule fructe si apare power-pill-ul care ii permite sa devoreze fantomele si poate inghiti multe intr-un timp foarte scurt, iar la finalul nivelului cand este timpul ca fantomele sa fie inghitite jocul trece pe o perspectiva cinematica 3D, care iti permite sa te bucuri cu stil de succesul tau.
maxresdefault
Bataliile cu liderii(boss) sunt de asemenea incluse in Championship Edition 2 si au loc in stilul propriu Pac-Man, in care nu ataci un boss direct, pentru ca ei plutesc deasupra si dedesubtul nivelului (de obicei sunt fantome masive alcatuite sin sute de blocuri). In schimb, trebuie sa lupti pe o serie de harti colectand fiecare bucatita de fructe pana la nivelul final, cand Pac-Man trebuie sa manance suficiente fructe pentru a face sa apara un power pill si se va declansa batalia finala, in care Pac-Man il va devora pe boss de unul singur.
Esentiale pentru savansarea in joc sunt bombele si sariturile cu ajutorul lor – bomb jumps. Atunci cand Pac-Man este inghesuit de fantome si nu mai poate scapa, o simpla apasare pe buton(bomb jumps sunt limitate insa) il va trimite inapoi la inceputul nivelului. Aceasta abilitate e importanta pentru ca poti schimba radical directia pentru a evita fantome sau prinde fructele plutitoare care isi schimba mereu directia.
Pac-Man-Championship-Edition-2-Review-3
In concluzie, jocul continua linia de success a primului Championship Edition, tema clasica Pac-Man este prezenta dar imbunatatita si adusa la nivelul anului 2016, un nivel de nostalgie e prezent dar jocul clasic ia intorsaturi care te vor surprinde. Grafica este la un nivel foarte bun. Toate aceste elemente se combina pe parcursul a numeroase nivele pentru a crea o experienta autentica dar mai dinamica si mai strategica decat la titlurile anterioare.
Pac-Man: Championship Edition 2 creaza un mediu dinamic unde fantomele sunt inca periculoase, dar nivelul de dificultate este ceva mai scazut fata de jocul original original, iar rezultatul este mai distractiv, facand jocul mai distractive si usor de savurat alaturi de cei mici, iar un bonus este ca nu ai nevoie de o configuratie prea performanta pentru a te bucura de joc.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord