BenQ treVolo – o boxa Bluetooth cu mult peste asteptarile mele

BenQ treVolo – o boxa Bluetooth cu mult peste asteptarile meleNu imi place sa am cabluri prin toata casa si m-am bucurat de fiecare data cand tehnologia a scos la iveala tot felul de dispozitive fara fir. Acestea sunt usor de folosit si extrem de comode.

Astazi o sa va vorbesc despre un dispozitiv care mi-a atras atentia intr-un mod cu totul si cu totul deosebit – BenQ treVolo, prima boxa Bluetooth din lume care foloseste tehnologia electrostatica. De mult timp cautam o boxa portabila care sa redea sunetul cat mai fidel.
Sunt fascinat atat de caracteristicile boxei, cat si de aspectul acesteia. Difuzoarele laterale electrostatice, dedicate sunetelor inalte, sunt pliabile.
resource_13430thumb
resource_13422thumb
E recomandabil ca difuzoarele electrostatice sa fie folosite deschise, pentru ca sunetul sa poata fi transmis atat in fata, cat si in spate, cu aproape aceeasi intensitate. Partea centrala este metalica. Sub cele 18 cercuri de metal de pe partea din fata se afla doua difuzoare puternice, care produc sunetele joase. Cele doua woofere de 2,5 inci redau un bass incredibil de clar, la 60 Hz. In plus, datorita amplificatorului propriu controlat de DSP, trecerea de la frecvente joase la cele inalte se face rapid.
resource_13426thumb
In partea de sus se afla butoanele pentru marire/micsorare volum, butonul play/pause (cu ajutorul caruia se poate raspunde la un apel telefonic), butonul mode (care poate fi folosit si pentru a incheia un apel telefonic) si butonul power. In partea din spate se afla butonul cu ajutorul caruia se porneste/opreste conectivitatea Bluetooth, portul mico-USB, jack-ul audio si portul de incarcare. Boxa are in partea de jos un suport din plastic pentru a nu zgaria mobila. BenQ treVolo cantareste 1,2 kg.
resource_13430thumb
Sunetul este redat impecabil de BenQ treVolo. Dupa cum va spuneam mai sus, treVolo este prima boxa care foloseste difuzoare electrostatice. Aceste difuzoare permit o redare a sunetului extrem de clara atunci cand vine vorba de sunete inalte. Sunetul este transmis cu ajutorul difuzoarelor electrostatice atat in fata, cat si in spate, in mod uniform in toata incaperea. In cazul boxelor clasice, sunetul este redat mai clar in directia in care se afla difuzorul. Nu e insa cazul noii boxe de la BenQ.

Boxa foloseste tehnologia TrueSound, ceea ce inseamna ca sunetul este redat la o calitate foarte buna chiar si atunci cand melodiile ascultate au compresie maxima.

Alte detalii pe care as vrea sa le amintesc sunt urmatoarele:
– Boxa poate fi controlata din telefonul mobil cu ajutorul aplicatiei BenQ Audio disponibila pentru iOS si Android
– O singura incarcare a boxei iti va permite sa te bucuri de muzica timp de cel mult 12 ore – autonomia depinde si de volumul la care asculti muzica
– Poti vorbi si la telefon folosind boxa treVolo.

Acestea sunt caracteristicile care mi-au atras mie atentia. Pretul de 1300 lei este corect in raport cu ce ofera BenQ treVolo.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord