Review camera retea Axis M1004-W

Review camera retea Axis M1004-W


Am testat camera de supraveghere Axis M1004, care ofera filmare la rezolutie HD (1280×800), zgomot de fond redus in conditii de iluminare precara si functia Edge Storage care iti permite sa inregistrezi video pe un card micro-SD sau pe Network Attached Storage (NAS).
Cutia contine camera de supraveghere Axis M1014, accesorii pentru montarea pe un perete(suport, suruburi), un ghid de instalare, certificat de garantie, mini-CD pentru instalare.
Caracteristici tehnice:
– inregistrare la calitate HDTV 720p (rezolutie 1280 x 800) la 30 fps
– Edge Storage (inregistrare pe card micro-SD sau NAS)
– Multiple stream-uri H.264
– lentila de 2.8 mm:cam de vedere de 80 de grade, apertura F2.0, capacitate de zoom

M1014 este camera entry-level din gama Axis HD, calitatea imaginii este foarte buna, lentila incorporeaza acum functie de zoom, de asemenea lentila de 2.8 mmm permite o acoperire completa a suprafetei unui birou sau unei camere de acasa.
In cutie gasim un mini-CD care contine utilitarul de instalare, este foarte bine ca ti se ofera doua optiuni de management al camerei: prin IPTV pentru o singura camera sau cu aplicatia Axis Media Control (AMC) recomandata celor care au mai multe camere de supraveghere.

Foarte interesant este ca poti sa accesezi camera direct din browser, de exemplu din Internet Explorer poti sa introduci adresa de IP a camerei, introduci numele de utilizator si parola si pagina Live View a camerei apare in browser.
ph_m101x_side_left_1204_2
Eu am preferat sa utilizez camera prin aplicatia AMC, care iti permite un control mai bun asupra setarilor, trebuie doar sa dai click pe Setup si vei avea la dispozitie toate setarile disponibile ale camerei. De exemplu in meniul Basic Setup poti seta ceasul camerei, adresa IP, etc.
Pentru a modifica setarile de calitate a imaginii trebuie sa intrati in meniul Camera Settings, insa eu nu a trebuit sa faca nicio modificare, camera ofera din start o calitate buna a imaginii.
De asemenea, camera poate face si poze, cu rezolutia de 1 megapixel.

Pentru a activa functia video motion detection, se intra in meniul Detectors and Motion Detection, poti sa creezi mai multe zone de detectare a miscarii in aceeasi incapere, fiecare cu nivelul sau de sensibilitate, de asemenea setarile din fabrica pentru sensibilitatea la miscare sunt foarte bine calibrate si nu au nevoie de ajustare, totusi puteti seta dumneavoastra marimea obiectelor detectate din meniul Object Size.

In meniul Events, Action Rules poti sa setezi ce actiune sa faca camera in caz ca detecteaza miscare, eu am setat pornirea inregistrarii si stocarea pe un card micro-SD, timp de 2 secunde inainte de detectarea miscarii si inregistrarea sa continue atat timp cat este detectata miscare.
Calitatea imaginii pe timp de zi este foarte buna, imaginea este naturala iar culorile sunt redate foarte bine, un punct forte al camerei este ca in conditii de iluminare redusa zgomotul de fond nu reprezinta o problema iar imaginea este clara si se pot distinge foarte bine detaliile.

Printre avantajele oferite de camera este posibilitate de a inregistra pe un card micro-SD sau pe Network Attached Storage(NAS) iar apoi puteti cauta momentul inregistrarii dorit folosind
Axis Camera Companion (ACC), un software oferit gratuit si care manageriaza singur camerele, de asemenea camera vine cu aplicatii de vizionare atat a inregistrarilor cat si live atat pentru device-urile cu iOS cat si pentru cele cu Android.
In concluzie, Axis M1004 reprezinta o optiune foarte buna pentru birouri, magazine si pentru locuinte individuale, mai ales utilizata impreuna cu becuri cu senzori de miscare.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord