Router wireless TP-LINK AC750 review

Router wireless TP-LINK AC750 review


Dragi cititori, saptamana trecuta am avut in teste routerul AC750 C20i de la TP-LINK, un produs care se adreseaza utilizatorilor pentru care conteaza functionalitatea dar si designul.

c20i_09
In primul rand observam ca AC750 are un aspect modern dar functional in acelasi timp, antenele externe au fost eliminate, in acelasi timp acoperirea este la un nivel foarte bun, asigurand un semnal wireless fara intreruperi.
Prezentare video Router Wireless TP-LINK AC750 Dual Band Archer C20i:

TP-LINK AC750 este un router cu un design modern si elegant, design elegant si care suporta standardul WiFi 802.11ac (ofera viteze wireless de trei ori mai mari si masuri de siguranta suplimentara fata de standardul 802.11n) care ofera un port USB si multe functii foarte utile.
Dupa unboxing, gasim in cutie routerul, un cablu ethernet, incarcatorul, un ghid de utilizare rapida si un CD pentru instalare.
AC750 are un design business-premium, dimensiunile sunt 113 x 60 x 171mm, routerul are trei antene interne care ii confera un aspect modern si premium.
Din considerenta practice si estetice, toate butoanele si porturile sunt amplasate in partea dn spate a si in lateralul routerului, mufa de alimentare, portul USB 2.0 si portul Ethernet sunt amplasate pe partea din spate iar butonul de pornire si cel de conectare WPS sunt amplasate in lateral pe partea stanga.
Pe partea frontalA se afla LED-urile care indica modul de functionare al routerului.

Instalarea si configurarea lui AC750 este simpla si intuitiva si se efectueaza rapid, se poate face folosind CD-ul care vine odata cu routerul si ofera functia Easy Setup Assistent.
In interfata de configurare selectati tipul de conexiune, numele de utilizator si parola, configurarea retelelei/retelelor ( puteti opta pentru o retea in banda de 2.4 GHz si o retea in banda de 5 GHz sau doar pentru una din ele )si securizarea lor prin intermediul parolei.

Un avantaj major este prezenta portului USB multifunctional, care permiet utilizarea routerului in mai multe feluri, cum sunt acces de la distanta via FTP, media sharing, accesarea solutiilor de stocare conectate la router si, foarte important pentru sementul small business, posibilitatea de a se conecta la o imprimanta prin reteaua wireless
De asemenea, o functie foarte utila prezenta pe AC750 este aplicatia dedicata TP-LINK Tether, disponibila pentru smartphone-uri si tablete cu Android si iOS, care permite controlarea de la distanta a routerului, utilizand aplicatia puteti accesa oricand routerul si gestiona device-urile conectate, puteti sa blocati device-uri care nu doriti sa sa se conecteze la retea si puteti folosi modul de Control Parental si modul Guest Network care ofera conexiuni Wi-Fi securizate pentru clienții de tip “Guest” (Invitat) aflati în locuinta dumneavoastra sau la birou, intr-o maniera controlată fără a fi nevoie de expunerea parolei rețelei Wi-Fi interne.
Testul OTA a aratat ca AC750 are o stabilitate a semnalului foarte buna in toate directiile, cu o acoperire aproape sferica si ofera viteze mari de download la o distanta mai mare decat routere concurente.
Archer C20i ofera performante foarte bune si ne scuteste de lag-ul atat de des intalnit la conectarea mai multor dispozitive pe acelasi router, care devine suparator atunci cand o persoana din casa utilizeaza PC-ul iar noi vrem sa vedem un film sau sa jucam un joc online pe smartphone sau tableta deoarece TP-LINK Archer C20i are o viteza wireless de 433Mbps în banda de frecvență de 5GHz și 300Mbps în banda de frecvență de 2.4GHz, oferind astfel flexibilitatea a două rețele dedicate. Aplicațiile care nu consuma multe resurse, precum trimiterea de mailuri sau navigarea pe Internet, vor folosi banda de frecvență de 2.4GHz, în timp ce aplicațiile care necesită o latime de bandă mare, precum jocurile online sau streaming-ul video HD, vor folosi banda de frecvență de 5GHz, in plus, toate aceste aplicaţii funcţioneaza simultan fără să apară blocaje sau întârzieri suparatoare.

Eu am testat router-ul in timp ce fratele meu se juca FIFA 15 pe PC, eu am urmarit un film pe tableta si am descarcat un joc pe smartphone, totul la o viteza de download excelenta.

Acoperirea este la rândul sau îmbunatatita, vitezele crescute mentinandu-se si pe distante mai mari, semnalul fiind suficient de puternic pentru a acoperi intreaga casa sau birourile cu suprafete generoase, iar conectivitatea este facila, cu ajutorul unui port USB multifunctional.

In plus, pe langa instalarea simpla, noul router TP-LINK AC750 ofera functii foarte utile pentru business, de exemplu partajarea de imprimante, documente si fisiere multimedia in reteaua locala sau chiar la distanta SI functii avansate de control parental, foarte utile atat pentru parinti, care pot restrictiona accesul copiilor la site-uri neadecvate pentru varsta lor, cat si pentru administratorii de retea care pot impiedica angajatii sa piarda timpul pe retele sociale.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord