Interviu cu Irina Mitrofan

Interviu cu Irina Mitrofan


1. Prezinta-te mai intai pe tine, apoi scrie o scurta prezentare a blogului tau
Specifica numele si varsta ta, spune unde locuiesti, apoi mentioneaza cand ai lansat blogul tau, despre ce iti place sa scrii si ce bloguri iti place sa citesti

Eu sunt Irina, blogger, mama, sotie, prietena, fiica. Scriu de cand ma stiu, imi place sa citesc si cand inchid tableta, textul se scrie singur, in mintea mea 🙂 Avand in vedere ca acum stau acasa cu cei doi mici printi, citesc si scriu (preponderent) despre lucruri/subiecte/domenii care aduc atingere vietii noastre, dar ma mai strabat inca si ganduri filozofice, pe care le transpun tot acolo. Citesc tot ceea ce scriu oamenii sinceri, cateva sunt in blogroll, altele apar pe parcursul zilei si ajung sa le descopar.

2. Cat de important e blogul tau pentru tine? Care a fost motivul pentru care ti-ai lansat blogul?

Blogul e fereastra mea spre lume, sunt ceea ce scriu. Ma relaxeaza si imi da putere sa merg, mereu, mai departe, dincolo de micile sau marile provocari ale vietii cu 3 masculi si o pisica. Mi-am lansat blogul ca o nebunie de moment, prima postare a fost un cadou pentru aniversarea surorii mele si apoi, din vreme in vreme, am tot revenit scriind mai mult sau mai putin constant. In ultima vreme, sunt tot mai activa, desi viata mea, din afara blogului, este foarte plina.

3. Cum caracterizezi blogul tau? Poti sa il prezinti pe scurt, in cateva cuvinte? Care e sloganul blogului tau?

Scriu despre copii si experientele mele cu ai mei, ai celor din jurul meu. Scriu despre ceea ce citesc si ma incanta sau, din contra, ma scandalizeaza. Scriu despre oamenii, locurile si lucrurile care lasa amprente. Documentarea incepe, de multe ori, cu o senzatie, o impresie, un gând sau doar o idee care mi-a rămas în minte, a încolțit și a prins contur.

4. Ce subiecte tratezi pe blog? Care este tema ta preferata si de unde te documentezi?

Scriu despre cărți, copii și lucruri în care cred. Iubesc oamenii, adevărul și scrisul. Pur și simplu. Nu mă tem să iert și să merg mai departe. Blogul Irinei este cu și despre Oameni.

5. Cata vreme petreci scriind/documentandu-te/comentand/promovand zilnic blogul tau?

Timpul dedicat blogului este relativ, nu știu când trece și nu îl contabilizez folosind ceasul. Poate fi de la 1 ora la 3-4, clipe presărate pe parcursul întregii zile

6. Cat ai castigat de pe urma blogului tau (bani, gadget-uri, cunostinte)? Care este cel mai important castig de pe urma blogului?

Câștig timp pentru mine, uneori recunoaștere pentru creativitatea mea. Recompense materiale prea puține, cel puțin deocamdată. Dar oamenii cu care intru în contact, pe care îi descopăr sunt mai presus de bani și gadgeturi. Visez să câștig din scrisul meu, dar fără a mă vinde!

7. Cat de importanti sunt cititorii blogului tau pentru tine?

Cititorii mei sunt un public în fața căruia mă dezvălui, uneori fără rezerve. Interacționăm când ceea ce scriu îi atinge într-un mod anume și simt interesele lor prin feedback-ul asupra subiectelor tratate.

8. In ce moduri iti promovezi blogul? Ce metoda de promovare ti se pare mai buna?

Am creat un cont de FB al blogului, încerc să fiu cât mai activă în social media. Cred, cu toată convingerea, că dincolo de promovarea agresivă, obsesivă, deranjantă, trebuie să primeze pasiunea pentru scris.

9. Sa discutam putin si despre latura ta offlline. Ce ocupatie ai si cum se impaca ea cu pasiunea pentru blogging? Ce hobby-uri ai?

Sunt funcționar public, lucrez în administrația publică și îmi place. Folosesc scrisul și acolo, dar mediul este mai restrictiv, iar modificările legislative repetate nu prea lasă loc poeziei și viselor. Îmi place să citesc și, mai nou, investighez lucrul cu cei mici. Proprii copii îmi dau energie și curaj că sunt pe drumul cel bun.

10. Ai participat la concursuri pentru bloggeri? Cum ti se par aceste concursuri?

Am început de curând să particip la concursuri. Le aleg pe cele care îmi testează creativitatea în diferite domenii și teme, iar cerințele tehnice nu îmi sunt mereu dragi, dar îmi plac provocările. Mă bazez mereu pe originalitate și aștept ziua în care limba română nu va mai fi stâlcită.

11. Cati bloggeri cunosti, pe internet sau in viata reala?

Cu trecerea timpului, numărul celor pe care îi cunosc a crescut, să zicem în jur de 50 de persoane. Dacă aș avea mai mult timp la dispoziție, s-ar ajunge la mult mai mulți. Odată ce puiii mei vor crește și vor deveni mai independenți, cu siguranță cei pe care îi cunosc și apreciez se vor tria.

12. Un mesaj de transmis cititorilor Blogatu.ro!

Citiți ceea ce vă place și vă ajută să creșteți, dar ascultați glasul inimii după fiecare lectură. Doar reacțiile cititorilor pot aproba sau sancționa activitatea blogerilor.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord