Western Digital My Passport Ultra Metal Edition – review


Am testat pentru o saptamana hard-disk-ul extern Western Digital My Passport Ultra Metal Edition. Mai jos puteti afla parerea mea despre acest device deosebit de util si compact.

Mai intai, va invit sa urmariti unboxing-ul acestui HDD extern:

De multe ori avem nevoie de mai mult spatiu pentru stocarea pozelor, filmelor si documentelor. Un PC sau un laptop se pot defecta destul de usor iar datele importante pentru noi se pot pierde. De aceea avem nevoie de un hard-disk extern.

Western Digital My Password Ultra Metal Edition este un HDD extern cu design premium, livrat impreuna cu multe aplicatii software utile si ofera viteze de transfer foarte mari datorita portului micro-USB 3.0 cu care este echipat.
wdsfMP_UltraMetal
Primul lucru pe care il observam dupa unboxing este suprafata frontala acoperita cu aluminiu, de culoarea albastru. Dispozitivul e finisat la nivelul smartphone-urilor si tabletelor premium.
My_Passport_Ultra_Metal_blue_2TB_right01_HigRes_250

My Password Ultra dispune de un port micro-USB 3.0, care ofera viteze de transfer foarte mari. Dispozitivul functioneaza si conectat la porturile USB 2.0 ale computerului.
Pentru cei care utilizeaza un PC cu Windows, dar au si un iMac sau Macbook, trebuie stiut ca My Password Ultra functioneaza cu formatul NTFS pentru Windows si cu HFS+ pentru dispozitivele Apple.

Hard Disk-ul vine cu un singur cablu, utilizat atat pentru incarcare, cat si pentru transferul de date.

My Password Ultra este un device „plug and play”, poate fi utilizat imediat dupa conectarea la computer. Impreuna cu dispozitivul vin mai multe aplicatii foarte utile de la Western Digital, dintre care o sa le prezint pe cele mai importante:
– WD Drive Utilities permite diagnosticarea erorilor (pentru a vedea daca HDD-ul functioneaza normal), setarea intervalului de timp dupa care dispozitivul intra in modul sleep si formatarea terminalului.
– WD SmartWare Pro, disponibila doar pentru Windows, este o aplicaţie pentru backup. Utilizatorul poate opta pentru back-up automat pentrusa tot continutul sau doar pentru anumite fisiere. Userul poate alege ca backup-ul sa fie facut direct pe HDD-ul extern sau in Dropbox.
– WD Security permite blocarea accesului la continutul de pe device prin setarea unei parole.

Versiunea testata de mine are o capacitate de 1 TB. Am copiat un folder de 3 GB de pe computer pe My Password Ultra, prin portul USB 3.0 in 49 de secunde.

Chiar si in situatii de utiizare intensa, My Password Ultra se incalzeste foarte putin si ramane silentios, datorita aluminiului folosit in constructia sa.
mypassport_ultra_metal_4
In concluzie WD My Password Ultra este un produs de top din categoria HDD-urilor externe, oferind o viteza de mare de transfer, spatiu de stocare generos si posibilitatea de a fi utilizat atat pe Windows cat si pe Mac, impreuna cu un design din categoria premium.

1 comment

Add yours
  1. 1
    nimic

    ba grase astea ce faci tu nu sunt reviews sunt PREVIEWS ca doar ne arati nu testezi! Cand o sa inveti sa testezi un hard, viteza,fiabilitatea si altele atunci scri review…te faci de ras singur RR-itule mancami-ai banana cu frisca 🙂

+ Leave a Comment

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord