Suleyman Magnificul, episodul 109:

Suleyman Magnificul, episodul 109:


In Manisa, Mehmet se duce la vanatoare impreuna cu servitorul care primise ordinele de la Mahidevran.
In noul sau sangeac, Amasya, Fidan ii spune lui Mahidevran ca Mustafa e suparat, aceasta vine sa-l incurajeze, spunandu-i ca in timp sultanul isi va schimba parerea despre el.
Mihrimah ii reproseaza lui Rustem ca nu a gasit-o inca pe Hurrem, el ii raspunde ca e dificil pentru ca sunt implicate si sultana Sah si Mahidevran.
Marele-vizir il instiinteaza pe sultan despre cum s-au acomodat printii in sangeacurile lor, Bali-bey vine si spune ca a sosit Husrev-pasa(care e foarte ingrijorat de ce va pati din cauza mortii lui Hatice).


Mihrimah se intalneste in gradina cu Bali-bey, caruia ii reproseaza ca nu este in stare s-o gaseasca pe mama sa, Rustem ii vede si face o criza de gelozie.
Barbarossa vine la Mustafa, ii da raportul in legatura cu situatia din Franta si ii spune sa nu mai fie suparat din cauza deciziei sultanului.
Rustem il intreaba pe Bali-bey ce cauta sa vorbeasca cu Mihrimah, cei doi se cearta, Bali-bey vrea sa-l loveasca pe Rustem dar e oprit de Mihrimah.
In timpul noptii, slujitorul lui Mehmet primeste un sarpe veninos de la un sluga a lui Mahidevran si il pune in cortul printului…
Suleyman il viseaza pe Mehmet copil stand pe tron si isi da seama ca fiul sau este in pericol, intre timp acelasi slujitor insotit de bostangii intra in cort si gaseste sarpele, Mehmet capata incredere in el.
Mihrimah o infrunta pe sultana Sah, dupa ce sultanul ii da puteri depline in harem, cand Suleyman pleaca in expeditie, Mihrimah o da afar ape sultana Sah.
Intre timp, Mustafa e primit de soldatii din flota lui Barbarossa ca un sultan, apoi toata lumea ii jura credinta.
In Belgrad, sultanul primeste raportul marelui-vizir si al lui Husrev-pasa.
Rustem ii scrie o scrisoare lui Mihrimah, aceasta e adusa de catre doica lui Ayse la sultana Sah, Mihrimah nu gaseste scrisoarea si-l cearta pe Sumbul.
Mihrimah intra in odaie si o vede pe doica Emine umblandu-I printre lucruri, isi da seama ca ea e spioana.
In Manisa, Mehmet isi petrece timpul cu iubita lui, care era insarcinata, in timp ce sfetnicul sau isi pune manusi si o masca si ia puroi de la un bolnav de ciuma…
Sultana Sah e invitata de Mihrimah la masa, Mercan vrea s-o impiedice dar e oprit de Sumbul care vine cu mai multi soldati.
Mihrimah i se plange sultanei Sah ca ii e dor de Hurrem, apoi pune sa fie adusa doica Emine, care recunoaste ca e spioana.
Mihrimah ii spune lui Sah sa plece din capitala, altfel ii va spune sultanului, cum a fost spionata ani de zile, Sah pleaca furioasa si ii spune lui Mihrimah ca e la fel ca Hurrem.
Mehmet se antreneaza cu soldatii, se lupta si cu sfetnicul sau, care il taie “accidental” pe mana, apoi isi cere iertare, Mehmet merge in cort sa i se panseze rana.
Sultana Sah priveste cum i se strang lucrurile, apoi Sumbul o anunta pe Mihrimah ca Sah a plecat.
Mehmet zace in pat si e ingrijit de sfetnicul sau, care ii pune in pansament puroiul pe care il luase de la bolnavul de ciuma…
Sultanul este in campanile si discuta cu Ebusuud despre Mehmet, intre timp acesta se imbolnaveste de ciuma.
Suleyman il viseaza pe Mehmet mort pe tron si se trezeste socat din somn.
Mihrimah afla ca fratele sau e bolnav, vine la Manisa, intre timp Mehmet murise din cauza ciumei, iar Mihrimah nu e lasata sa-l vada si lesina.
Mahidevran primeste vestea mortii lui Mehmet si e foarte fericita, insa oglinda sa cade si se sparge-un semn rau…
Sultanul e in Edirne cand vine un olac care ii aduce vestea ca Mehmet a murit, sultanul e daramat de durere…
Suleyman ajunge in capitala la inmormantarea lui Mehmet, e coplesit de durere si plange amintindu-si de el din copilarie pana la maturitate.
Rustem vine la sultan si-l gaseste dormind pe balcon, il anunta ca a fost gasita Hurrem.
Bali-bey o aduce pe Hurrem dupa care pleaca spre tinutul sau natal.
Suleyman o imbratiseaza pe Hurrem, impartasindu-si durerea provocata de moartea fiului lor…
277172477627727fa23c0a15dc10477f492cc9ff5ee98d527726pic13
fft99_mf3391917yeni-hurrem-den-sok-karar-muhtesem-yuzyil-hurrem-sultan-vahide-percin-meryem-uzerli-tukenmislik-sendr-1370118

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord