Samsung NX30 – camera foto mirrorless: review

Samsung NX30 – camera foto mirrorless: review


Saptamana trecuta am avut ocazia de a testa, prin intermediul magazinului F64, noul aparat foto Samsung NX 30, varful de gama Samsung in domeniul aparatelor foto mirrorless.

Pe langa modul Auto, aparatul mai dispune de foarte multe filtre si efecte speciale, presetate: Beauty Face (care permite si ajustarea portretelor, o functie foarte utila mai ales pentru fete ), Panorama,Expunere multipla, HDR (Dynamic Range), Artificii, Fotografie nocturna, fotografii de grup (Jump shots), siluete, miniatura, toy camera,  watercolor, poster, alb-negru, sepia, low-key, hi-key etc.

NX30 se misca mai repede decat toate celelalte modele mirrorless testate de mine anterior, face poze la o calitate foarte buna si foarte rapid.

Camera este mai compacta si mai usoara decat un DSLR, este usor de tinut in mana datorita grip-ului foarte bun oferit. Inca un avantaj este prezenta tehnlogiei NFC si posibilitatea de conectare rapida la smartphone, PC sau Smart-TV pentru transfer rapid de fotografii sau clipuri video.

Ecranul rotativ constituie un avantaj, dar NX 30 introduce si vizorul optic care poate fi deplasat la un unghi de 90 de grade, cu ajutorul caruia poti face fotografii mult mai bune decat folosindu-te doar de ecran.

Inca un avantaj al acestui produs este accesul la o gama foarte variata de obiective foto specializate, cu care poți realiza fotografii si clipuri video la o calitate inalta, adaptata scopului dorit de tine. De asemenea, este bine de stiut ca Samsung ofera pentru fiecare aparat foto NX 30 cumparat o licenta Adobe Lightroom pentru cei interesati de prelucrarea imaginilor.

Singura slabiciune a aparatului sunt pozele facute la un ISO de peste 3200, la care se mai pierde din detalii, asa cum se intampla, de exemplu, pe timp de noapte sau intr-o camera intunecata.

De asemenea, NX30 este capabil sa surprinda imagini panoramice prin simpla apasare a butonului declansator si miscarea aparatului in directia dorita pentru inregistrare. Astfel pot fi realizate cadre panoramice, cu un unghi larg, atat pe orizontala cat si pe verticala.

Samsung NX30 are un senzor APS-C de 20 de megapixeli care inregistreaza imagini bune, iar fotografiile sunt curate, oferind o calitate foarte buna, chiar si echipat cu obiectivul standard.

Pe partea de filmare, NX30 poate sa inregistreze filme la rezolutie Full HD 1080 la 50 fps si 25fps,  cu sunet stereo si autofocus activ in timpul filmarii, de asemenea avem la dispozitie un meniu dedicat pentru functia de filmare, de unde pot fi ajustate mai multe setari avansate cum sunt: nivelul de inregistrare al sunetului, activarea unor functii ca wind cut sau fader si setarea nivelului compresiei (Normal si HQ – 26MB/s).

NX30 este unul dintre cele mai avansate aparate foto mirrorless, capabil sa ofere imagini de inalta calitate si rapiditate in fotografiere. Camera este dotata cu un senzor APS-C cu rezolutie de 20.3 Mpx, poate fotografia in rafala de 9 cadre pe secunda, filmeaza Full HD, are ecran tactil rabatabil AMOLED si vizor electronic cu pozitie reglabila si are modul Wi-Fi integrat. Samsung NX30 se adreseaza fotografilor pretentiosi impatimiti de tehnologie, jurnalistilor si bloggerilor, in principiu tuturor celor care isi doresc o experienta foto digitala deplina.

Samsung NX 30 e disponibil pe http://www.f64.ro/ la pretul promotional de 3999 lei, pentru un pachet ce include Samsung NX30 kit cu 18-55mm f/3.5-5.6 OIS + Bonus Sandisk eXtreme 45MB/s Video HD 8GB si programul de editare Adobe Lightroom.

Fotografii realizate de mine cu camera mirrorrless Samsung NX30:
SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
[one_fourth_last]

Specificatii tehnice pe scurt:
Senzor CMOS APS-C (crop 1,5x) 23.5 x 15.7 mm
Rezolutie 20 megapixeli
Montura Samsung NX
ISO 100-25.600
Format RAW, JPEG, MPO
AF hibrid
Procesor de imagine DRIMe IV
Fotografii in rafala cu pana la 9fps
Timp de expunere 1/8000 – 30s
Blitz integrat (pop-up) cu numar de ghid 11
Filmare Full HD 60p 1920 x 1080px
Patina pentru blitz extern
Ecran LCD rabatabil, AMOLED, 1,36 milioane de pixeli
Vizor electronic AMOLED cu 2,35 M pixeli
Wi-Fi, NFC
Stocare (1 slot) SD, SDHC, SDXC
Acumulator BP1410, autonomie CIPA 350 cadre

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord