Sustinem proiectul Craiova Capitala Culturala 2021

Sustinem proiectul Craiova Capitala Culturala 2021


Dragi cititori, saptamana trecuta a avut loc o intalnire foarte importanta pentru orasul nostru, mai multi bloggeri reprezentativi si reprezentanti ai ONG-urilor din Craiova au avut intalnire cu Vlad Dragulescu, presedintele Asociatiei “Craiova Capitala Culturala Europeana 2021”.
In primul rand vreau sa va explic ce inseamna Capitala Culturala Europeana, Capitală Europeană a Culturii este un titlu conferit de Parlamentul European unui oraș sau mai multora pentru un an, iar programul a inceput in 1985.
Incepând din 2007, care este si anul cand Romania s-a alaturat Uniunii Europene, programul a cuplat câte un oraș din țările Europei occidentale cu altul din țările central și est-Europane. În anul 2007 capitala Europeană a culturii a fost timp de un an orașul Sibiu, împreună cu orașul Luxemburg.
Pentru anul 2021, Capitala Culturala Europeana va reveni unui oras din Romania si a unuia din noua tara mebra UE, Croatia

Craiova are potentialul de a castiga aceasta competitie, care ne poate aduce o crestere importanta atat a turismului, cat si a obtinerea unei vizibilitati europene de care sa beneficieze toata regiunea Olteniei
• Cateva din avantajele Craiovei sunt:
• Craiova este sustinuta de toata regiunea Olteniei
• Craiovenii insetati de cultura participa cu drag la activitatile propuse prin proiect
• Shakespeare si Brancusi sunt nume de referinta la nivel international, iar Festivalul Shakespeare si lucrarile Brancusiene sunt evenimente importante pentru Craiova si Oltenia.
• Craiova Blog Meet este un fenomen unic in blogosfera romaneasca prin frecventa si longevitate. Bloggerii si onlineri craioveni se intalnesc lunar de peste doi ani, iar acum pe agenda de lucru a fost pusa si Craiova Capitala Culturala Europeana 2021.

Deocamdata prima intalnire a fost pentru informare si planuri viitoare. Speram sa vedeti in curand rezultatele intalnirilor, dar pana atunci sa va anunt ca in luna martie se vor vedea si primele efecte ale derularii proiectului cultural. Este vorba despre teatru comunitar.

Primele actiuni vor avea legatura cu promovarea, urmeaza sa promovam Craiova Culturala dar si mascota proiectului CCCE2021.
Craiova-capitala-mascota

1 comment

Add yours

+ Leave a Comment

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord