Pana aici! Bloggerii trebuie sa-si hotarasca singuri soarta!


Cred ca stiti cu totii ca in cazul unor campanii BlogAwards.ro au aparut discutii cu privire la modul in care au fost hotarati castigatorii campaniilor. Din punctul meu de vedere, astfel de comentarii sunt absolut normale. Oricine are libertate de expresie. Insa libertatea de expresie nu trebuie sa fie folosita pentru a jigni administratorii BlogAwards, sponsorii si castigatorii. De aceea, am luat decizia de a inlatura acele comentarii care nu au nimic constructiv. Am fost acuzat, in discutii private, ca am un comportament dictatorial. Ei bine, stiam care sunt riscurile deciziilor mele si mi le-am asumat. Mi-am asumat aceste riscuri pentru binele comunitatii BlogAwards.
Vis-a-vis de jurizare, trebuie sa va spun ca acord mare atentie fiecarui articol participant. Citesc de 2-3 ori fiecare insemnare inscrisa in concurs. Apoi, trimit sponsorului lista cu cele mai bune 10 sau 15 articole pentru jurizarea finala. Uneori sponsorul sunt chiar eu (atunci cand jurizez campaniile de promovare a concursurilor BlogAwards.ro). Va garantez ca nu am parti-pris-uri si ca, indiferent daca am purtat o discutie mai aprinsa cu unul dintre participanti (legata de jurizarea unei alte campanii), am fost intotdeauna impartial si am ales calitatea.

Zilele trecute, am purtat mai multe discutii aprinse cu cativa bloggeri care m-au contestat in comentarii si am ajuns la concluzia ca, daca vreau sa-i multumesc pe toti bloggerii participanti la campaniile BlogAwards.ro, trebuie sa iau o decizie radicala si sa schimb regulile jocului. In bine, sper eu. Pe 25 Septembrie am lansat acest sondaj, in urma caruia am inteles ca bloggerii vor sa aiba un cuvant cat mai important de spus in ceea ce priveste jurizarea campaniilor. Zis si facut!

Incepand din acest moment, unele dintre campaniile BlogAwards.ro vor fi jurizate si de catre bloggeri. Le voi ceda bloggerilor partipanti in campaniile respective onoarea de a decide cei 10 finalisti ai fiecarui concurs. Voi testa acest mecanism in cazul campaniei Ischia Cosmetice, care se va incheia peste 2 zile. Fiecare participant va putea vota cele mai reusite 3 articole participante (cu exceptia articolului sau). Votarea sa va realiza prin e-mail sau prin intermediul unui formular. Primele 10 articole care vor intruni cele mai multe voturi vor fi supuse jurizarii sponsorului, care va decide cei trei castigatori ai campaniei!

Cum vi se pare aceasta decizie?

Astept comentariile voastre si sugestii pentru imbunatatirea regulamentului campaniilor BlogAwards.ro!

15 Comments

Add yours
  • 2
   blogatu

   Nu ti se pare mai interesant sa decizi tu finalistii in loc sa decida altcineva in locul tau? Da, vrem sa testam serviciul si facem o surpriza. Si da, iti garantam ca surpriza va fi una placuta!

  • 6
   blogatu

   Da, problema e ca asa poate castiga cineva care a scris un articol care sa respecte minimul de cerinte iar cineva care a scris un articol foarte inovativ poate nu castiga. Sunt de acord cu observatia ta vis-a-vis de schimbarea regulilor. Vom face un juriu paralel al bloggerilor, pentru a afla cine sunt favoritii participantilor in campania Ischia Cosmetice, daca vom mai primi feedback-uri negative.

 1. 8
  blogatu

  Daca vom primi inca un comentariu negativ si niciunul pozitiv vom anula decizia 🙂 Dar cred ca macar am putea sa facem o proba iar sponsorul sa analizeze toate articolele. Macar am putea sa vedem care este preferatul bloggerilor in cadrul acestei campanii.

 2. 9
  Emil Calinescu

  Hai sa-ti zic parerea mea: e bine si nu prea. Eu as propune alt sistem (am facut-o deja). Pune 2, 3 sau 4 premii EGALE si ele sa fie decise astfel:
  – Un premiu il decizi tu;
  – Un premiu il decide sponsorul;
  – UN premiu il decide publicul;
  – UN premiu prin random.org.

  Poti anula unul din premii (de ex, nu mai decizi tu, nu mai decide sponsorul). Dar ideea in sine este de a CUMULA jurizarea cu TRAGEREA LA SORTI.

  De ce nu testezi sistemul asta? 🙂

  • 10
   blogatu

   Sistemul asta nu poate fi testat decat in cazul unei nou campanii. Tragerea la sorti e prea random, insa acorda tuturor o sansa. Eu cred ca e mai bine ca eu sa decid un premiu, sponsorul alt premiu iar publicul alt premiu.

   • 11
    Emil Calinescu

    Si sistemul propus de tine e bun, dar as adauga 1-2 premii de consolare, prin tragere la sorti. De ce excluzi tragerea? Oricum juriul decide daca articolul corespunde tehnic, deci articole chiar proaste sunt excluse oricum.

 3. 12
  Spunsieu

  Nici eu nu prea inclin spre sistemul propus de tine, pare democratic dar in realitate exista bloggeri care vor vota in functie de preferinte si interese, pe sistemul “eu pe tine, tu pe mine”. Probabil sistemul lui Emil este ceva mai corect, dar nu stiu daca vor fi intotdeauna disponibile premii egale.

 4. 14
  Emil Calinescu

  Si inca o problema: cum convingi bloggerii sa voteze? Eu particip, dar nu vreau sa votez. Ma excluzi?

  Sistemul propus la blogal rezolva partial problema: te poti vota SI pe tine, deci daca nu votezi pierzi un vot 😉

+ Leave a Comment

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord