Suleyman Magnificul, episodul 47, sezonul 2


Hurrem are un cosmar, viseaza ca ceva vrea sa o omoare, se trezeste tipand insa e linistita de Suleyman.
Suleyman, insotit de Mustafa si Ibrahim pleaca la razboi impotriva imparatului habsburgic si a lui Ferdinand.
Hurrem se cearta cu una dintre cadanele servitoare ale sultanei-mama, apoi ii spune lui Aybige ca aceasta ii este dusmanca.

Sultanul ajunge la Belgrad unde primeste solie de la inamici. Cadana care s-a certat cu Hurrem e gasita cu limba taiata, in urma unui complot al sultanei Hafsa, astfel toata lumea da vina pe Hurrem.

Suleyman se lupta cu dusmanii si reuseste sa avanseze pana la Graz, unde se intalneste cu hanul tatar Gyrai, aliatul sau, tatal lui Aybige.

Mustafa e ranit in lupta, aceasta starnind supararea sultanului. Hurrem se teme ca o sa fie otravita si pune o servitoare sa-i guste mancarea, le imparte din nou aur cadanelor sale, insa dimineata acestea descopera ca aurul le-a fost furat.

Esma vine si ii spune lui Hurrem ca sultana-mama a luat copiii la plimbare. Mahidevran o cheama pe Nigar la ea si ii spune s-o considere aliata ei si sa locuiasca la ea. Gul-Aga este inchis de un baltagiu intr-o camara.

Sumbul e chemat de sultana-mama, care il pune sa instige cadanele la revolta impotriva lui Hurrem. Ei sunt auziti de Aybige, care se duce la Hurrem si o avertizeaza.
Nora o anunta pe Hurrem ca in palat a izbucnit o revolta impotriva ei.

Daye cheama soldatii sa potoleasca revolta, insa acestia nu pot intra pentru ca usile palatului fusesera ferecate.
Aybige, Nora si Hurrem vor sa fuga din palat, dar sunt prinse de Fatma, care le conducea pe cadanele sultanei-mama inarmate cu torte. Acestea o prind pe Aybige, dar Hurrem si Nora reusesc sa se inchida intr-o camera.

Fatma si cadanele reusesc sa sparga usa, Nora e prinsa de cadane iar Fatma o loveste cu torta pe Hurrem…

1 comment

Add yours

+ Leave a Comment

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord