Suleyman Magnificul, episodul 46, sezonul 2


Behram-Pasa se duce la sultan sa-i spuna ca Ibrahim o inseala pe Hatice. Ibrahim era deja acolo, astfel ca Behram-Pasa ii spune lui Suleyman ca Ibrahim dorea sa-i aminteasca depre promovarea sa. Marele-vizir e de acord.

La ordinul sultanului, cadanele din harem sunt impartite: o parte o slujesc pe sultana Hurrem, calalta parte pe sultana-mama.

Aybige il viziteaza des pe Bali-bey.

In hammam izbucneste o cearta intre cadanele care o slujesc pe Hurrem si cele ale sultanei Hafsa. Cearta degenereaza rapid in bataie.
Behram-Pasa e ridicat din resedinta sa de soldati, dus in fata marelui vizir care ii cauta scrisoarea de la Nigar. Ibrahim o gaseste, apoi da ordin ca Behram sa fie ucis.

Hurrem le imparte bani cadanelor sale. Cadanele sultanei mame nu primesc nimic si cearta dintre ele izbucneste iarasi.

Suleyman observa ca Mustafa a crescut mult si s-a maturizat si decide ca a sosit momentul sa ii dea o functie militara. Sultanul isi aduna soldatii si il prezinta pe mostenitorul tronului sau, Mustafa, pe care il numeste comandantul ostilor sale in timp ce Hatice si sultana-mama il privesc mandre din turn.

Hurrem are greturi si e anuntata de femeia-medic ca e insarcinata. Mustafa vine la sultana-mama si ii saruta mana ei si lui Hatice dar o ignora pe Hurrem.

Ibrahim se duce sa-si petreaca noaptea cu odalisca Nigar. Mahidevran e iertata, se intoarce in harem si isi cauta slujnice. Bali-bey isi petrece tot timpul cu Aybige.

La sultanul Suleyman vine un sol care il anunta ca imparatul habsburg pune la cale o mare alianta impotriva Imperiului Otoman.

Sumbul e pus de sultana-mama sa aleaga o cadana pentru Mustafa. Suleyman il cheama pe Mustafa la el si il instruieste personal in lupta cu sabia, spunandu-i ca manuirea acesteia este precum guvernarea.

2 Comments

Add yours

+ Leave a Comment