Suleyman Magnificul, episodul 45, sezonul 2


Hatice intra in travaliu si trimite dupa Ibrahim, care era cu odalisca Nigar.
In noaptea nuntii sale cu Nigar, Ellenika il gaseste pe Matrakci beat-mort pe podeaua carciumii. Behram-Pasa il ia pe Matrakci, il duce acasa si il vede pe Ibrahim plecand de la Nigar.

Hatice naste doi gemeni, baiat si fata. Suleyman ii boteaza si ii daruieste o bratara lui Hatice.
Mahidevran se cearta cu Hurrem, insa marele-vizir intervine cand intre cele doua era sa izbucneasca o bataie.
Nigar afla ca a nascut Hatice si merge sa o felicite pe aceasta.

Sultanul il pune pe Bali-bey s-o pazeasca pe printesa Aybige in calatoria acesteia spre casa.
Mahidevran vine la sultan sa se planga de faptul ca Hurrem ii face viata imposibila. Desi nu e primita de acesta, reuseste sa intre pana la urma iar Suleyman se supara si o trimite la vechiul serai, oprindu-l doar pe Mustafa sa locuiasca in continuare la Topkapi.

Mustafa merge la tatal sau si-l roaga s-o ierte pe Mahidevran sau macar sa-i permita sa plece si el cu mama sa.
Suleyman e neinduplecat, asa ca Mustafa pleaca cu Mahidevran sub privirea trista a sultanului. Mustafa isi ia la revedere de la fratii sai si de la Ibrahim.

Aybige pleaca acasa impreuna cu Bali-bey. Cei doi incep sa se apropie unul de celalalt in cursul calatoriei.

Ibrahim o viziteaza din ce in ce mai des pe Nigar. Ellenika afla de la Behram–Pasa ca Nigar e amanta lui Ibrahim si ii spune lui Gul-Aga.

Ibrahim se duce la carciuma greceasca si se intalneste cu Behram-Pasa, care ii spune ca stie ca odalisca Nigar e amanta lui si ca are scrisoarea pe care i-a trimis-o Nigar marelui-vizir.

Ibrahim incearca sa-l otraveasca pe Behram-Pasa dar nu reuseste. A doua zi, cei doi se intalnesc in cadrul Adunarii Divanului conduse de sultanul Suleyman…

5 Comments

Add yours

+ Leave a Comment

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord