Interviuri cu bloggeri: Bogdan Dărădan de la “Presa in blugi”


Va invit sa cititi un interviu pe care Bogdan Daraban de la “Presa in blugi” l-a acordat pentru Blogatu.ro. Daca sunteti bloggeri si doriti sa acordati un interviu pentru Blogatu.ro accesati acest link, raspundeti la intrebari si trimiteti-mi raspunsurile voastre prin e-mail.

1. Prezinta-te mai intai pe tine, apoi scrie o scurta prezentare a blogului tau.
Bogdan: Bogdan-Bogdan Dărădan-Bogdan Ionel Dărădan, sau pe scurt, cum îmi spun prietenii MC Bobby sau mai recent – ,,FUEGO”, după ce am câştigat un concurs de karaoke organizat de Florin Ghioca. Şi dacă tot vorbim de karaoke recunosc că sunt un ,,dependent,, al acestui gen de show. Cel mai mult am colaborat cu DJ Rafael si cu evenimentele sale din PUB-uri precum Razna, Hanul cu Tei, Embassy, Eva Club şi Golf Planet. Am avut şansa să cânt şi la BlogAndRoll şi pe la televiziuni precum: PRO TV, Kanal D şi Antena 1. Am încă 20 şi ceva de ani, mai exact 29 şi mă duc spre 30. Am terminat Facultatea de Comunicare şi Jurnalism din cadrul Universităţii Constantin Brâncoveanu din Piteşti şi am făcut şi un master de Producţii Multimedia şi Audio Video, dar încă nu mi-am dat dizertaţia din motive…obiective. Fac blogging de aproape patru ani, mai exact pe 23 martie 2013 împlinesc patru ani. Blogul presaînblugi s-a născut la o discuţie cu bere şi narghilea cu mai mulţi tineri, mulţi dintre ei deja sunt studenţi la universităţi din Marea Britanie sau din Capitală sau sunt implicaţi în proiecte de anvergură în cadrul unor ONG-uri. Presaînblugi a plecat de la ideea unui hub social în care tinerii să se regăsescă, un spaţiu unde ei pot să se promoveze fie în cadrul unor interviuri, fie în cadrul unor evenimente precum Cupa Liceelor la Street Dance sau baluri de boboci. În prezent locuiesc în Capitală dar eu sunt argeşean, am aceleaşi origini cu Piticu, alias Cristi Dorombach. Îmi place să scriu despre gadget-uri, jocuri video, poezii, concerte, tot ce ţine de zona de youth activism. Citesc cam orice prind când vine vorba de cărţi. Am citit deja de mai multe ori multe din cărţile din biblioteca de acasă de la Câmpulung-Muscel, romane precum: Rădăcini de Alex Halley, Omul de Aur de Jokay Mor, Shogun, Tai-Pan, Vârtejul, Nobila Casă, Gai-Jin -James Clavell. Acum de exemplu citesc o carte despre campania lui Napoleon în Egipt.  Piramidele lui Napoleon – William Dietrich

2. Cat de important e blogul tau pentru tine? Care a fost motivul pentru care ti-ai lansat blogul?
Bogdan: Blogul pentru mine e un refugiu. L-am monetizat destul de puţin. În schimb m-a ajutat puternic în sfera de networking…E ca o casă de vacanţă în care mă refugiez când caut ceva care îmi lipseşte. Am lansat acest blog pentru că am vrut să vin cu o alternativă la aşa zisele materiale de promovare din presa actuală. M-am săturat de siliconate promovate pe post de cântăreţe când ştiu atâţia tineri cu trupe de rock, folk, care ar da clasă oricărei piţi din muzica românească.

3. Cum caracterizezi blogul tau? Poti sa il prezinti pe scurt, in cateva cuvinte? Care e sloganul blogului tau?
Bogdan: Blogul presaînblugi e un amestec de interviuri, informaţii şi fragmente din mine. Uite, că tot am ocazia să fac acest interviu, îţi fac o mărturisire în eXclusivitate. Multe dintre poeziile semnate cu pseudonim sau care nu sunt semnate sunt scrise de subsemnatul ori singur, ori în colaborare cu alţi prieteni. Sloganul blogului – Nimic nu e Real. Totul e Relativ. Eliberează-ţi mintea din propria ta închisoare.

4. Ce subiecte tratezi pe blog? Care este tema ta preferata si de unde te documentezi?
Bogdan: Abordez o varietate de subiecte. De la spectacole de teatru, review-uri de filme, cronici literare, evenimente de lansare, editoriale.Tema preferată: Tinereţea, mai exact interviuri cu cât mai mulţi tineri capabili din orice domeniu: muzică, teatru, televiziune, IT.

5. Cata vreme petreci scriind/documentandu-te/comentand/promovand zilnic blogul tau?
Bogdan: Recunosc că în ultima perioadă nu mai am timpul pe care îl alocam odată. Maxim oră pe zi blogging-ul efectiv în medie, poate nici atât, dar sunt perioade când petrec mai mult timp şi scriu. În schimb durează mai mult să mă documentez când vine vorba de interviuri.

6. Cat ai castigat de pe urma blogului tau (bani, gadget-uri, cunostinte)? Care este cel mai important castig de pe urma blogului?
Bogdan: Sincer am câstigat sume modice. În ultimii patru ani puţin peste 5.000 de lei şi aici includ şi barterele, dar şi accesul la anumite evenimente. Cred în schimb că am câştigat lucruri care nu pot fi cuantificate. Am cunoscut oameni noi, bloggeri de calitate I, am ajuns în locuri în care nu cred că ajungeam. Am avut o viaţă de blogger colorată:)

7. Cat de importanti sunt cititorii blogului tau pentru tine?
Bogdan: Sunt importanţi în măsura în care se regăsesc în postările mele. Nu am pretenţia să am 500.000 de unici manelişti…Sincer. Prefer 50-60 de tineri culţi, elevaţi, care fac diferenţa între rock alternativ şi heavy metal.

8. In ce moduri iti promovezi blogul? Ce metoda de promovare ti se pare mai buna?
Bogdan: Folosesc 99% facebook şi conturile de facebook, grupurile de facebook plus word of mouth la evenimente.9. Sa discutam putin si despre latura ta offlline. Ce ocupatie ai si cum se impaca ea cu pasiunea pentru blogging? Ce hobby-uri ai?
Bogdan: Offline sunt editor online, montez, redactez ştiri, practic blogul e o prelungire firească a activităţilor mele daily basic. Îmi place să călătoresc, să dansez şi să joc tenis de masă, biliard, bowling.

10. Ai participat la concursuri pentru bloggeri? Cum ti se par aceste concursuri?
Bogdan: Am participat la câteva campanii de curiozitate. Recunosc că nu am timp să mă ocup de blog aşa cum trebuie, aşa că nici la campanii nu mă implic foarte mult.

11. Cati bloggeri cunosti, pe internet sau in viata reala?
Bogdan:  Ohooo, aici lista ar fi mai lunga: Offline – Sandy, Vlad Dulea, Manafu, Bobby Voicu, Matache, Bogdan Liviu, Irin Baragoi, Cristi Dorombach si lista continuă, iar online lista e mult mai mare:)

12. Un mesaj de transmis cititorilor Blogatu.ro!
Bogdan: FIŢI pe fază şi blogaţi-vă:) Concursurile sunt pentru voi!:)

Vă invit la o vacanta in delta dunarii sau cel putin excursii delta dunarii pentru a va mai ridica forta de munca.

1 comment

Add yours

+ Leave a Comment

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord