Interviuri cu bloggeri: Alina de la “Litere Stacojii”


Va invit sa cititi un interviu pe care Alina, autoarea blogului “Litere Stacojii“, l-a acordat pentru Blogatu.ro! Daca sunteti bloggeri si doriti sa acordati un interviu pentru Blogatu.ro accesati acest link, raspundeti la intrebari si trimiteti-mi raspunsurile voastre prin e-mail.

1. Prezinta-te mai intai pe tine, apoi scrie o scurta prezentare a blogului tau.
Alina: Mă numesc Gheorghe Alina, am 25 de ani, sunt din Buzau şi sunt licenţiată în Psihologie. Sunt pasionată de cărţi, ador arta, muzica, îmi place să cunosc oameni şi să îi studiez pe cât posibil… Am lansat blogul meu, Litere Stacojii, pe 1 martie, anul acesta. Este al doilea blog pe care îl am, la primul am renunţat pentru că nu mai era în concordanţă cu mine, cu ceea ce gândeam eu cu adevărat. M-am maturizat şi aveam nevoie de un blog la fel de matur. Prin blogul meu încerc să schimb mentalităţi, să motivez omul de rând să îşi forţeze limitele şi să se autodepăşească. Să instig omul la gândire. Dar totdată, pe blog, încerc să îmi exprim şi latura literară prin proza scurtă şi versuri libere. Păi citesc multe bloguri, în primul rând Blogatu.ro , apoi blogul lui Cristian Lisandru (www.lisandrulisandru.wordpress.com), blogul lui Dragoş Călinescu ( www.dragoscalinescu.wordpress.com ), Inexplicabil Blog ( www.inexplicabil.wordpress.com ), blogul lui Ioan alexandru ( www.ioanalexandru.wordpress.com ), blogul lui Mihail Ciupercescu ( www.incautareaeuluipierdut.blogspot.com ) şi muuulţi muuulţi alţii. Toţi sunt oameni de mare valoare, cu o cultură bogată şi un spirit măreţ.

2. Cat de important e blogul tau pentru tine? Care a fost motivul pentru care ti-ai lansat blogul?
Alina: Blogul meu este foarte important pentru mine pentru că exprim exact ceea ce gândesc, fără reţineri, fără menajamente… în viaţa de zi cu zi sunt nevoită să fiu mai diplomată. Mi-am lansat blogul în dorinţa de a mă face auzită, prin el încerc să lupt împotriva prostiei şi împotriva limitării. Încerc să ajut oamenii să se descopere.

3. Cum caracterizezi blogul tau? Poti sa il prezinti pe scurt, in cateva cuvinte? Care e sloganul blogului tau?
Alina: Blogul meu este cu suflet, mă reprezintă. N-am un slogan anume… blogul meu deschide mintea oricui!

4Ce subiecte tratezi pe blog? Care este tema ta preferata si de unde te documentezi?
Alina: Păi blogul meu conţine mai multe categorii, cum am menţionat şi în întrebările anterioare, proză scurtă, vers liber, multăăă filozofie şi lucruri despre viaţă, problemele cu care se confruntă omul obişnuit… dificultăţi, reuşite, sentimente. Tema mea preferată este filozofia şi psihologia. Mă documentez din cărţi, citesc mult, de pe net… însă mie îmi place mirosul cărţilor aşa că prefer să citesc o carte decât să stau cu ochii în calculator.

5. Cata vreme petreci scriind/documentandu-te/comentand/promovand zilnic blogul tau?
Alina: Petrec destul de mult, cam 5 ore pe zi… ca sa fiu „citită” trebuie sa citesc şi eu alţi bloggeri… şi-mi face plăcere pentru că descopăr informaţii noi, alte percepţii, alte destine… desluşesc sentimente şi mă bucur să citesc până în profunzimea eu-lui lor.

6. Cat ai castigat de pe urma blogului tau (bani, gadget-uri, cunostinte)? Care este cel mai important castig de pe urma blogului?
Alina: Deocamdată nu am câştigat nimic, scriu de plăcere, deşi mi-aş dori să îmbin utilul cu plăcutul şi să trag şi foloase materiale, nu doar cele spirituale. Vreau dacă se va putea vreodată să scriu pentru o revistă online, sau normală, ca să pot face şi bani din scris. Şi sper totodată să câştig câte ceva şi cu ocazia campaniilor de pe BlogAwards, care rămânând între noi, e o mare oportunitate oferită bloggerilor, în primul rând de a se face remarcaţi şi apoi pentru că se pun la bătaie premii reale.

7Cat de importanti sunt cititorii blogului tau pentru tine?
Alina: Cititorii mei sunt foarte importanţi, pentru că nu scriu doar pentru mine, scriu pentru voi, pentru toată lumea. Dacă n-aş avea satisfacţia de a fi citită ar însemna că nu am talent, ar trebui să mă las de acest „sport”. Fără cititori nu exişti ca scriitor sau blogger. Tare mult aspir la statutul de scriitor autentic.

8. In ce moduri iti promovezi blogul? Ce metoda de promovare ti se pare mai buna?
Alina: Huh… aici cam greu… eu una folosesc doar facebook-ul, nu prea mă complic cu alte reţele de socializare. Dar am avut şi norocul să fiu promovată pe BlogAwards, şi mă bucur foarte mult.

9. Sa discutam putin si despre latura ta offlline. Ce ocupatie ai si cum se impaca ea cu pasiunea pentru blogging? Ce hobby-uri ai?
Alina: Păi urmează să îmi dau titularizarea în vara anului următor şi învăţ, învăţ, învăţ… citesc… scriu… şi mă ajută foarte mult pentru că dezvoltându-mi capacitatea intelectuală mi se deschid şi orizonturile creaţiei şi îmi vin din ce în ce mai multe idei privind articolele de pe Litere Stacojii. Hobby-uri… păi îmi place să merg la film, îmi place să mă plimb cu maşina… îmi place teatrul, muzica… n-am fost niciodată la operă dar sper să-mi împlinesc această dorinţă. Şi-mi place să cunosc oameni şi să interacţionez cu ei.

10.  Ai participat la concursuri pentru bloggeri? Cum ti se par aceste concursuri?
Alina: Am participat doar la concursurile de pe BlogAwards, îmi plac… datorită acestor concursuri putem deveni cunoscuţi, iar premiile sunt foarte motivante.

11. Cati bloggeri cunosti, pe internet sau in viata reala?
Alina: Pe internet foarte mulţi, însă în viaţa reală niciunul.

12. Un mesaj de transmis cititorilor Blogatu.ro!
Alina: Un mesaj… fiţi pe fază, scrieţi pentru campanii şi câştigaţi, implicaţi-vă în lumea asta vastă a bloggeritului. Vă pup!

4 Comments

Add yours

+ Leave a Comment

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord