Alergarea dupa locurile de munca


In disperata cautare pentru locuri de munca cei mai multi dintre noi au renuntat la job, in favoarea unor mici afaceri proprii. Chiar daca au facut un imprumut la banca, ei au siguranta acelui loc de munca in propriul magazin. Desi venitul nu este mare si cu majoritatea profitului ei platesc rata, satisfactia e mult mai mare decat daca ar lucra pentru un patron care nu apreciaza niciodata efortul depus.

Multi dintre noi s-au lovit de zid cand au ramas fara job, si dupa ani de obisnuinta cu fostul loc de munca acum trebuie sa se adapteze unor noi reguli, un nou program si un nou colectiv. Asta daca au norocul sa gaseasca un loc de munca. Multi gasesc foarte greu, altii deloc iar altii se multumesc si cu un serviciu mult sub nivelul fostului loc de munca si mult mai prost platit, numai pentru a putea supravietui.

O problema pe care am observat-o recent (pentru ca acum s-au lovit prietenii mei de ea) este reluarea locului de munca dupa postnatal. Cum ar fii ca dupa ani si ani de zile in care ai muncit pentru pozitia ta intr-o firma, acum ca ai avut o pauza de 2 ani, daca vrei sa te intorci la munca va trebui sa o faci pe un post inferior si pe un salariu mai mic. Evident, seful nu te concediaza pentru ca nu ii permite legea, dar cu siguranta vei pleca tu in cautarea altor locuri de munca pentru ca nu poti accepta acel post si acel salariu mic. Ei bine, daca faci asta te vei intalni cu aceeasi problema. Salariu mic si joburi fara viitor, posturi in care nu vei avansa niciodata si nici un fel de satisfactie de la noul tau loc de munca.

Si inca un lucru pe care il inteleg mai putin, faptul ca trebuie sa ai experienta in domeniul respectiv, fie si ca vanzator. Pai si daca nu ai experienta, nu trebuie sa incepi totusi de undeva ca sa te formezi? Oricum ar fi, gasirea unui nou loc de munca impune un stres incredibil. Trebuie sa ai studii superioare, si daca le ai apoi intervin alte cerinte si oricum nu te incadrezi in termenii lor.

Sfatul meu este sa incercati sa va deschideti propria afacere, fie ea cat de mica, fie online fie un magazin in coltul blocului, pentru ca va va aduce cu siguranta mult mai multa satisfactie si liniste decat orice alt job.

Daca totusi optezi pentru un job, iti recomand joburi in constructii pe care le poti obtine cu un cv bine facut. Uite un model de curriculum vitae pe bestjobs.ro!

3 Comments

Add yours
  1. 1
    Taraboste

    Nu-i usor nici cu propria afacere … trebuie sa poti, nu doar sa vrei. Trebuie sa ai mijloacele necesare pentru a porni la drum, pentru ca nu poti face din rahat bici si sa si pocneasca …
    Si-ti trebuie mult noroc.
    Altfel, toata lumea facea afaceri 🙂

+ Leave a Comment

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord