Suleyman Magnificul


Suleyman Magnificul este unul dintre cele mai ambitioase seriale turcesti. Telespectatorii sunt invitati la o calatorie virtuala in Orientul secolului al XVI-lea, pe cand otomanii incepusera sa ameninte crestinatatea si sa devina o superputere a lumii.
Povestile din haremul sultanului Suleyman Magnificul, intrigile politice ale vremii si elementele de cultura si de civilizatie ale perioadei otomane alcatuiesc un tablou viu si foarte bine articulat din punct de vedere scenaristic si regizoral. Istoriile personale, precum cea a sclavei care va deveni sotia lui Suleyman, sau cea a lui Ibrahim, marele vizir al sultanului, sunt proiectate in contextul luptelor pentru putere de la Curte si a celor pentru suprematia geopolitica.

Costumele personajelor sunt recreate dupa moda vremii, fie ca este vorba de rochiile si bijuteriile somptuoase ale femeilor din haremul sultanului sau de vestimentatia elaborata a barbatilor de la Curte.

Actorul care detine rolul principal, Halit Ergenc, cunoscut din “1001 de nopti”, a declarat ca este pur si simplu coplesit de grandoarea podoabelor. “Sunt multe scene in care purtam bijuterii de sute de mii de dolari pe noi. Cand port turbanul, costumele, bijuteriile, ma simt foarte aproape de secolul acela si de sultanul Suleyman”, a declarat actorul.

In 1520, tanarul Suleyman primea vestea succesiunii la tron in timpul unei petreceri. Insotit de Ibrahim, cel mai bun prieten al sau, pleaca spre Istanbul, la Palatul Topkapi, lasandu-i pe Mahidevran si pe Mustafa, sotia si fiul lui, in palatul din Manisa. In timp ce Suleyman si Ibrahim isi incepeau calatoria pe uscat, pe Marea Neagra, o nava otomana ridica ancora din Crimeea, aducand sclave drept cadou pentru noul sultan.

Printre tinerele care urmau sa-i fie daruite ca ofranda se afla Alexandra la Rossa, fiica unui preot ortodox din Ucraina. Cand a fost rapita si vanduta in palatul din Crimeea, nu si-a imaginat o clipa ca, prin varsare de sange si nenumarate intrigi, avea sa ajunga la inima sultanului Suleyman Magnificul!

Distributia serialului:
Halit Ergenc (Sultanul Suleyman Magnificul)
Nebahat Cehre (Hafsa, Mama Sultanului)
Meryem Uzerli (Hurrem)
Okan Yalabik (Ibrahim)
Nur Aysan (Mahidevran, Prima Sotie A Sultanului)
Selma Ercec (Hatice, Sora Sultanului)
Sema Kecik Karabel (Daye)
Filiz Ahmet (Nigar Kalfa)
Selim Bayraktar (Sumbul)
Saadet Isil Aksoy (Victoria)
Merve Oflaz (Ayse)
Nihan Buyukagac (Gulsah)

Articol scris de Gabriel, membru al echipei Blogatu.ro.

Recomand sejur seychelles şi vacanta sri lanka.

4 Comments

Add yours
  1. 4
    ciucu liliana

    oooooooo,e foarte frumos eu si la publicitate ma uit can da secvente din el ,il ador pe halit ergenc,sotul ma tot tachineaza ca incepe filmul e foarte bun filmul oricum de cativa ani numai la filme turcesti ma uit am invatat chiar si limba turca,vizionare placut.

+ Leave a Comment

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord