Unde plasez guest-urile?


Guest post din campania “Blogheaza pe Blogatu.ro” scris de Emil Calinescu.

Salutare din nou. Acelasi Emil Calinescu va saluta. Astazi va voi vorbi despre … guest-posturi ☺

Asadar, guest-urile le-as incadra in 2 mari categorii :

 • Guest-urile « de nisa » – Daca urmeaza sa scriu un guest pe un blog cinefil, e clar ca trebuie sa scriu ceva despre filme.Si atunci pregatesc ceva special pe acel domeniu. Uneori, cum a fost astazi cazul, este o provocare pentru mine sa scriu un articol pe o  tema. Azi de exemplu am scris un guest la un blog aroman ☺ A iesit binisor.

 • Guest-posturile « generaliste » . Despre ele ma voi referi in acest articol. Cum aleg blogul pe care sa postez ?

Ideea e simpla : sunt multe blogguri generaliste (personale, « unul cu de toate »), si totusi nu sunt la fel. Fiecare blogger are pasiunile lui, are anumite teme despre care a scris mai mult. E o tema care a tot abordat-o. Iar eu am inceput sa cunosc cat de cat bloggerii. Si in multe cazuri mi s-a intamplat sa ma gandesc la un blogger cand mi-a venit ideea unui articol. Saptamanile trecute am scris despre Second-Hand, iar primul om la care m-am gandit a fost Spanac. Era normal sa-I dau lui articolul despre asta, nu?

La fel, am castigat si eu, pentru prima oara un concurs. Unde ? La Blogatu, unde altundeva. Am scris un articol. Unde anume l-am plasat ? Logic, la Blogatu ☺

Cel mai recent exemplu, tot azi. Am vrut sa scriu un articol despre fructe. Stiam ca este o pasionata de natura (plante, animale, tot) si anume Irina. Asa ca am scris un frumos guest despre asta si i l-am plasat ei.

Fiecare blogger are pasiunile lui. Nu e misto sa-i facem o bucurie si sa scriem, in felul nostru, despre pasiunile lui ? Nu mi-as permite niciodata sa ma iau de pasiunea cuiva la el acasa. Dar sa scriu, neutru ori de bine, despre aceste chestii, da. E si un exercitiu pentru noi (putem scrie BINE despre asta ? despre acest lucru tocmai am scris, intr-un context mai larg ce-i drept), ne facem si nitica reclama si facem si o bucurie gazdei. Trei lucruri pozitive, asa ca de ce nu ? ☺

Incercati si voi ☺ Si vedeti ce iese. Iar cel mai bun loc pentru a incerca sa scrieti un guest este blogul meu ☺ Bine, asta dupa ce ati scris pentru Blogatu ☺

Salutari BLOGOSFERICE tuturor si hai la guest-posting ☺

3 Comments

Add yours
 1. 2
  Irina Bărăgoi

  Câtă dreptate, dom’le!

  De-asta n-am reuşit să scriu eu anumite guest-post-uri; pentru că nu reuşeam să mă identific cu gusturile gazdei, iar din obligaţie niciodată nu scriu!

  Am primit cu mare bucurie guest-ul despre fructe şi l-am share-uit mai mult decât pe propriile mele articole :))
  Poate pentru alţii e “lame”, însă pentru mine chiar a fost delicios! ^_^

  Keep going, @Blogatu!
  Keep going, @Emil!

+ Leave a Comment

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord