Machine Gun Preacher


Azi este joi deci este film. M-am tot zbatut sa gasesc un film despre care sa va vorbesc, nu ca nu am vazut destul, chiar din contra sunt prea multe.

Revin tot cu fixurile mele pe anumiti actori, de data asta fiind vorba de Gerarld Butler, filmul de astazi fiind „Machine Gun Preacher” – produs de catre Marc Forster, avand un raiting de 6.8 pe IMDB – eu i-as da chiar un 8.

Este un film biografic inspirat din povestea de viata a lui Sam Childers – o poveste tragica si foarte emotionala.

Acesta fiind un fost motociclist si traficant/consumator de droguri care a renuntat la aceasta viata pacatoasa si si-a regasit crredinta in Dumnezeu.

Pleaca in estul Africii – mai precis Sudan – unde da o mana de ajutor la reconstruirea caselor distruse de razboiul civil. Este un fel de rascuparare a pacatelor comise in trecut.

Acesta ramane socat de practicile grupurilor militare rebele care rapeau copiii orfani carora le puneau arma in mana si in transformau fortat in soldati.

Acesta devine cunoscut printre copii ca „The White Preacher”

Este un film care merita vazut nu datorita actorului ci datorita povestii pe care o prezinta – problemele cu care se confrunta in special populatia Sudanului, dar si majoritatea statelor Africane.

Oricum problemele Africii sunt mult mai vaste si au existat dintotdeauna: dictatori sadici, grupari paramilitare, grupuri de guerilla antiguveranamentale care folosesc copii (cica) pentru eliberarea poporului, foamete, saracie, lipsa conditiilor elementare de trai.

Prin dramatism si scenele socante au vrut sa trezeasca la realitate pe toata lumea si sa ne spuna ca „Asta este Africa zilelor noastre”. Plus ca ne arata ca o persoana se poate schimba daca are vointa.

Replica cea mai memorabila este chiar cea de incheiere spusa de adevaratul Sam Childers:

“ For me to sit here and give all kinds of excuses to make it right – I can’t do it. But what I wanna ask everyone out there, everyone that has a child, everyone that has a brother or a sister, if your child or your family member was abducted today, if a madman came in, a terrorist came in, abducted your family member, or your child, and if I said to you, “I can bring your child home”, does it matter how I bring him home?”

“Eu nu pot sa stau aici si sa gasesc scuze pentru a îndrepta lucrurile. Dar vreau sã-i întreb pe toti oamenii din lume, pe toti care au un copil, pe toti care au un frate sau o sorã… Dacã copilul tãu sau un membru al familiei tale ar fi rãpit azi, dacã ar intra un nebun, dacã ar intra un terorist si v-ar rãpi un membru al familiei sau pe copilul vostru, iar eu v-as spune: “Vã pot aduce copilul acasã.” v-ar pasa prin ce mijloace l-as aduce?”

Va astept la mine pe blog cu un nou articol unde ma puteti lua la intrebari – “Intreaba-ma orice

3 Comments

Add yours
  1. 1
    Lucianna

    Adooooooooooor filmul astaaa! Nu numai pentru Gerry, care il face delicios! Ci si pentru poveste. In lume exista astfel de copii! Chinuiti, violati, obligati sa ia parte la razboaie! M-a facut sa ma simt norocoasa pentru ce am acest film!

+ Leave a Comment

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord