Ce ne facem cand ne cade parul

by

Guest post din campania “Blogheaza pe Blogatu.ro“, scris de Alin de la “DS Laboratories“.

Prima reactie pe care o avem atunci cand ne cade parul, este de panica. “Ce ma fac acum?”. In primul rand, iti faci frumos o programare la un dermatolog si afli care este problema ta in legatura cu aceasta cadere brusca. Dupa ce constati acest lucru, stabilesti un tratament si merci sa il cumperi.

In majoritatea cazurilor, atunci cand aplicam tratamentul pe partea afectata, o sa constatam o cadere brusca a parului din zona respectiva. Dar nu va panicati, este ceva normal iar parul care cade acum, se regenereaza in luna urmatoare in totalitate iar firul de par se ingroasa si pare mult mai natural.

S-a mai intanlit caderea parului la proaspetele mamici, care imediat dupa nastere se confrunta cu o cadere usoara de parului. Nu este motiv de panica intrucat este vorba de un dezechilibru hormonal, care se regleaza la scurt timp in perioada imediat urmatoare.

Multi tineri isi fac freza cu gel sau isi dau cu diverse uleiuri pentru lucirea parului, este un procedeu lent de otravire a parului care in timp o sa cedeze si daca te dai cu gel de par de la 15 ani si o faci regulat, cu siguranta pe la 25 de ani o sa te confrunti cu o cadere a parului. Dar e totusi bine pentru ca aceasta cadere a parului nu este cruciala si finala, se poate trata intrucat radacina parului este inca vie, chiar daca nu mai produce fir de par, momentan. Se aduce la viata in maxim 3 luni daca este aplicat tratamentul necesar.

 

FacebookTwitterGoogle+Share