Test: Canon IXUS 1100 HS – aparat foto compact performant


Aparatele foto compacte sunt din ce in ce mai inteligente! Cu toate ca pana in prezent nu au fost lansate prea multe aparate foto cu sistem de operare sau conexiune Wi-Fi, “smartcamerele” sunt din ce in ce mai numeroase si mai accesibile.
Ce inteleg eu prin “smartcamera“? Un aparat foto care interactioneaza cu fotograful asemeni modului in care un telefon mobil inteligent interactioneaza cu utilizatorul sau.

In prezent, telefoanele mobile inteligente pot ajuta utilizatorul sa se orienteze, il distreaza cu ajutorul jocurilor sau il angreneaza in discutii pe retelele sociale oriunde s-ar afla. In cazul camerelor foto inteligente, fotograful nu trebuie sa se foloseasca neaparat de setarile manuale pentru a realiza cea mai reusita poza in anumite conditii. Pur si simplu, aparatul foto “stie” ce mod de fotografiere sa utilizeze iar rezultatul final (fotografia sau clipul) e pe masura asteptarilor celui mai pretentios fotograf amator.

 

Am primit in teste in urma cu doua saptamani, de la F64, un aparat foto Canon IXUS 1100 HS, care poate fi incadrat cu usurinta in categoria smartcamera.
In momentul unboxing-ului am fost uimit de absenta aparenta a setarilor manuale si de numarul mic de butoane fizice (numai 3). Totusi, e firesc ca, intr-o era a ecranelor tactile, si camerele foto sa adopte acest mod de control. Care sunt butoanele fizice? Cel pentru pornire/stingere aparat, declansatorul si butonul pentru vizualizarea clipurilor si pozelor. Cu ajutorul comutatorului utilizatorul poate alege intre modul auto si mai multe moduri de fotografiere prestabilite.

 

Inainte de a mentiona principalele specificatii tehnice ale aparatului, va atrag atentia asupra faptului ca aproape toate cele 1000 de fotografii realizate in excursia de la Barcelona de saptamana trecuta au fost realizate pe modul auto. Motivul? Camera comuta singura intre cele 32 de scene presetate, in functie de conditiile de iluminare. Nu am simtit, pur si simplu, nevoia unor setari manuale din simplul motiv ca aparatul stia, la propriu, ce mod sa utilizeze pentru o anumita scena. In film, aparatul comuta inteligent intre 21 de tipuri de scene.

Principalele specificatii tehnice ale camerei foto Canon IXUS 1100 HS pot fi aflate de pe F64. Cele mai importante dintre acestea sunt:
• Senzor CMOS de 12MPx iluminat din spate
• Stabilizare optica de imagine
• Zoom optic 12x (28-336 mm)
• Ecran LCD 3.2″ cu operare Touch
• Procesor de imagine DIGIC IV
• Tehnologie “HS”

Va voi atrage atentia asupra procesorului de imagine si tehnologiei “HS”. Aceasta contribuie la realizarea de imagini de calitate excelenta in conditii de iluminare scazuta. Procesorul DIGIC IV permite o focalizare foarte rapida.

Aparatul are foarte multe plusuri:
– Calitatea ireprosabila a imaginii
– Zoom-ul optic de 12X.
– Comenzile intuitive de pe ecranul tactil.
– Cardul de memorie si bateria in locatii separate.
– Design placut si dimensiuni mici.
– Filmare la rezolutie full HD 1080p.
– Mod auto excelent.

Minusuri:
– Bateria rezista pentru aproximativ 200 de fotografii.
– Ecranul tactil este de tip rezistiv, asa ca fotograful trebuie sa apese mai tare pentru ca display-ul sa reactioneze.

Concluzia acestui test este: Canon IXUS 1100 HS realizeaza fotografii excelente, are un zoom optic impresionant si poate satisface pretentiile celor mai pretentiosi utilizatori.

Va invit in continuare sa urmariti o galerie cu fotografii realizate de mine in Barcelona cu acest aparat:

3 Comments

Add yours
  1. 2
    MadMike

    Pozele ti-au iesit intr-adevar, dar review-ul nu prea… e mult prea sumar. Am fi vruut sa vedem un test practic, prezentat putin meniul si modurile de fotografiere, ceva teste practice etc.

+ Leave a Comment

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord