Fuji Finepix X10: review


Fuji Finepix X10 este o camera foto compacta care mi-a placut inca din momentul unboxing-ului, datorita aspectului retro. Pot spune ca am folosit intens aparatul primit in teste de la F64 timp de aproape doua saptamani si ca fotografiile si clipurile pe care le-am realizat cu ajutorul sau sunt de o calitate excelenta.

V-am prezentat aici principalele specificatii tehnice ale aparatului. In acest articol imi spun parerea sincera despre modul in care functioneaza Fuji X10, postez o prezentare video si prezint mai multe fotografii realizate in diverse conditii.

Dupa cum am mentionat la inceputul articolului, aspectul retro al body-ului este foarte placut. Din acest punct de vedere, pot spune ca Fuji X10 seamana cu Olympus E-P3, aparatul foto mirrorless pe care l-am testat acum o luna. Chiar daca nu focalizeaza la fel de rapid si nici nu are obiective interschimbabile ca acesta, Fuji X10 realizeaza imagini aproape la fel de reusite in toate conditiile. Eu l-am folosit mai mult pentru peisaje si instantanee si pot spune ca si-a facut treaba cu brio.
Fotografiile de peisaje realizate in modul wide (distanta focala de 28 mm) sunt de-a dreptul spectaculoase. La zoom maxim imaginile raman la fel de clare. Dar mai bine va las pe voi sa admirati galeria foto afisata mai jos.

Inainte de a va invita sa urmariti o scurta prezentare a aparatului, iata care sunt, din punctul meu de vedere, plusurile si minusurile acestui aparat foto compact care poate fi cumparat de pe F64 cu 2299 lei.

Plusuri, in ordine aleatorie:
– Aspect retro, misterios si rezistent.
Senzor EXR CMOS 12.1 megapixeli 
– Comutator pentru pornire/oprire pe obiectiv.
– Greutate de numai 350 grame.
– Filmare la rezolutie full HD 1080 p
– Posibilitate de zoom manual in timpul filmarii.
– Obiectiv cu zoom optic 4X si stabilizator de imagine.
– Vizor optic cu zoom.
– Autofocus in 49 de puncte.
– Blitz integrat suficient de puternic si posibilitate de atasare a unui blitz extern.
– Sensibilitate ISO de pana la 12800.
– Setari manuale extrem de numeroase.

Minusuri, in ordine aleatorie:
– Baterie de numai 1000 mAh, care rezista totusi pentru 200 de cadre.
– Pret comparabil cu al unei camere foto DSLR entry-level.
– Lipsa unui ecran tactil (o dotare care se regaseste pe din ce in ce mai multe aparate foto compacte si profesionale).

Pe scurt, Fuji Finepix X10 este un aparat foto compact care realizeaza imagini si clipuri de calitate si care isi merita banii. Va invit sa urmariti mai jos o scurta prezentare video a lui Fuji X10 realizata de mine:

Galerie foto:

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord