Tartuffe – recenzie piesa de teatru si invitatie la Teatrul National “Marin Sorescu” din Craiova


Articol scris de Roberta de la CEL Craiova, membra a echipei Blogatu.ro.

Am avut prilejul de a vedea in avampremiera o piesa regizata de Kincses Elemer si jucata de actorii Teatrului National Marin Sorescu din Craiova. Este vorba despre piesa Tartuffe de Moliere, o comedie picanta pe care publicul craiovean a savurat-o din plin.
In rolul principal il regasim pe Valentin Mihali care joaca alturi de Ilie Gheorghe, Natasa Raab, Adela Minae, Corina Druc, Stefan Cepoi, Nicolae Poghirc, Raluca Paun, Tamara Popescu, Dragos Mscesanu, Valeriu Dogaru, Cosmin Radescu si Lili Sirbu.

Piesa ne prezinta povestea unui om care este atat de fascinat de idealul sau masculin, pe care-l regaseste in latura prefacuta a lui Tartuffe, incat uita de promisiunile facute celor doi copii ai sai, uita de sotie si chiar de el. Prefacatoria cu care Tartuffe a reusit sa-i spele mintile lui Orgon nu a reusit insa sa-l faca pe Tartuffe sa isi stapaneasca latura emotionala, el fiind indragostit de Elmira. Ii marturiseste acesteia dragostea si gandurile sale apoi incearca sa o seduca, dar Elmira este o femeie ce stie sa profite de orice ocazie si reuseste sa-i deschida mintile sotului ei, printr-o scena a seductiei care este interpretata magistral de Natasa Raab si Valentin Mihali.

Piesa este si, daca vreti, o satira a vietii politice, si nu numai. Daca vreti sa radeti, daca vreti sa vedeti o comedie de calitate jucata de talentatii actori ai TNC Marin Sorescu va dau intalnire joi, 6 Octobrie 2011, ora 18:30, la Teatrul National din Craiova.

Astept si impresiile voastre despre aceasta piesa, despre felul in care a gandit-o regizorul si despre modul in care joaca actorii.

+ There are no comments

Add yours