Interviu cu echipa Percival Comics


A trecut o luna de cand v-am facut cunostinta cu un nou comics deosebit de amuzant, Percival and Aeon. De atunci au aparut foarte multe episoade extrem de amuzante iar eu am luat decizia de a-i intervieva pe cei trei membri ai echipei Percival Comics: Alexandra, Attila si Razvan.

1. Salut Alexandra, cum v-a venit ideea comicsului?

Alexandra: Razvan si Attila au initiat proiectul in prima faza. Ei au venit cu ideea principala, cu povestea si apoi m-au cooptat si pe mine. Am scris primul episod cu Eureka, le-a placut si au decis sa ma pastreze in echipa. Scurta poveste o puteti citi aici:http://percivalcomics.com/aboutus/

2. Primul a fost Percival apoi a aparut Aeon. Mi se pare interesanta povestea celor doi calatori in timp si spatiu. Cine i-a inventat http://percivalcomics.com/panda/ mai exact?

Razvan: Ideea unui personaj melc a fost a mea iar Aeon a fost creat de Attila. Caracteristicile si personalitatile celor doi “calatori” au fost create tot de Attila, deoarece el are experienta in “Character Development” pentru jocuri.

3. Imi place in mod deosebit modul in care sunt desenati cei doi protagonisti. Cine se ocupa si ce unelte foloseste?

Attila: Toate desenele sunt facute de mine. Prima data desenez de mana pe hartie alba toate elementele cu un creion. Astfel pot sa modific in cazul in care nu sunt multumit de un anumit desen. Creionul il dublez apoi cu un marker subtire negru pentru a iesi desenul mai bine in evidenta si sa iasa bine la scanat. Dupa scanare, incep colorarea propriu zisa a episodului, colorare pe care o fac pe computer.

4. In echipa sunteti trei persoane http://percivalcomics.com/aboutus/. Care este sarcina fiecaruia?

Razvan: Sarcinile fiecaruia sunt destul de bine stabilite. Alexandra e copywriter si vine cu idei de episoade pe care le discutam aproape in fiecare seara. Dupa ce punem la punct ideea episodului trecem la crearea textului. In acest timp, Attila da viata micii scenete iar acolo unde eu si Alexandra nu ajungem la un punct comun intervine Attila. Tot Alexandra se ocupa de paginile de Twitter si Facebook ale site-ului. Eu am ocup pe cat posibil cu promovarea site-ului atat in Romania cat si in strainatate, scriu anumite texte. Din pacate, in ultima perioada sunt foarte ocupat cu alte proiecte. Attila este si webmaster-ul nostru.

5. Care dintre episoadele de pana acum vi se pare cel mai reusit?

Razvan: Cel mai reusit episod mi se pare ca este Extinction (http://percivalcomics.com/2011/03/extinction/). Am vrut sa subliniem faptul ca directia in care se indreapta omenirea nu este una buna si nu poate avea ca rezultat decat distrugerea planetei sau a unei bune parti din ea. Ca fapt divers, in timp ce Attila desena acest episod a avut loc cutremurul din Japonia si ne-a schimbat un pic planul editorial pentru ca am dorit sa facem un episod cu Japonia distrusa de Godzilla in urma atacarii unor centrale nucleare.

Attila: daca trebuie neaparat sa aleg… serialul Egyptian Adventures

Alexandra: E greu de zis care-i cel mai bun. Uneori ai vrea sa fie toate episoadele bune, din moment ce sunt ideile tale si ale celor din echipa si muncesti atat de mult la ele. As zice ca cel mai mult imi place Abstract http://percivalcomics.com/2011/04/abstract/, pentru ca stiu cat ne-am chinuit sa iasa un episod misto in nu mai mult de 3 frame-uri (hahaha).

6. Cat de importanta este limba in care discuta personajele? De ce nu si o versiune in limba romana?

Razvan: Limba engleza a fost aleasa in urma unui mic studiu realizat de noi. Noi, romanii, nu avem o cultura a benzilor desenate si astfel publicul nostru ar fi extrem de limitat. Pe masura ce ne vom dezvolta si daca vom primi si sustinerea publicului din Romania, vom incepe traducerea tuturor benzilor si in limba romana.

7. Care sunt planurile voastre de viitor?

Razvan: Vom face un episod in viitorul apropiat cu un blogger celebru -nu-i dau numele aici, vom face cateva episoade si cu politicieni romani si straini dar cel mai important lucru, vom lansa o subsectiune in cadrul site-ului destinata personajelor mitologice. Vom avea astfel o mica descriere a unui personaj mitologic alaturi de un desen color facut de Attila. De asemenea, dorim sa ne axam pe promovarea site-ului in USA, Marea Britanie, Japonia si Australia si speram sa continuam colaborarea cu revista Comics (in numarul urmator vom avea o pagina dedicata).

8. Care sunt personajele voastre preferate?

Razvan: Mie imi place Percival si intr-o oarecare masura seamana cu mine la comportament 🙂

Attila:  Percival…

Alexandra: Preferatul meu este clar Aeon pentru ca este sarcastic si rautacios ca mine, nu degeaba port cornite in poza de la rubrica „About us” 😀

9. Ce parere aveti despre alte benzi desenate romanesti. Dar straine? Care sunt benzile voastre desenate preferate?

Alexandra: Benzile desenate romanesti sunt chiar foarte OK din punctul meu de vedere. Sunt multi in „industrie” talentati, cu idei bune, care din pacate nu sunt foarte promovati si nu ajung cunoscuti. Probabil problema cu comics-urile printate este ca odata ce le-ai citit, nu mai ai de ce sa le recitesti in 2 saptamani sau in 2 luni sa zicem, pentru ca deja stii glumele si ce se intampla…. asta daca nu esti un fan inrait. Ma refer la publicul „simplu”, care merge cu metroul si are chef de ceva simplu si amuzant care sa le inveseleasca ziua.
Mie imi placeau mult cele cu Pif&Hercule cand eram mica si Donald Duck, evident, dar in web recunosc ca cel mai mult ii urmaresc pe Smoking Cool Cat si Fredo&Pidjin.

Attila: Rahan, Garfield, tot ce apare semnat de DC Comics si Marvel

Razvan: Imi plac foarte mult Realm of Atland, Warhammer 40k comics, Garfield, cele facute de Smoking Cool Cat, Cutezatorii (banda desenata de pe vremea lui Ceausescu).

10. Ce mesaj aveti de transmis cititorilor?

Alexandra: Dati linkul care va place mai departe!

Razvan: Black metal ist krieg!

Attila: “Arta o poti regasi peste tot… trebuie doar sa te uiti cu ochiul interior” – Percival

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord