Interviu cu Doinita Gherman, interpreta din Republica Moldova


Doinita Gherman este o cunoscuta interpreta de muzica etno din Republica Moldova. Ea a participat la preselectia pentru Eurovision 2011 din Moldova cu piesa Viata, al carei videoclip poate fi urmarit mai jos. Catalin, din echipa Blogatu.ro, i-a luat urmatorul interviu artistei:

1. Blogatu.ro: De cand timp te-ai apucat de muzica?
Doinita Gherman: Pe scena profesionista m-am lansat la 13 ani, cind l-am cunoscut pe actualul meu producator, Catalin Gondiu, care este absolvent al Universitatii “Al.Ioan Cuza” din Iasi. Am deja lansat primul album etno, un aliaj dintre muzica electronica si muzica folclorica, ce contine 11 piese. Lucram la cel de-al doilea album, tot etno, doar ca de data aceasta realizat cu instrumente vii, astfel obtinand o combinatie intre muzica rock si muzica folclorica.

De ceva timp scriu muzica si text atat pentru piesele mele, cat si pentru alti tineri interpreti.
Pe linga cariera de interpreta am urmat si cariera de prezentator. Actualmente sint moderatoarea emisiunii TV “Casino Muzical” (TVC21). Ma implic cu placere si in elaborarea scenariilor, organizarea si moderarea programelor de divertisment artistic si animatie (concerte tematice, serate, petreceri private,etc).

2. Blogatu.ro: Ce te-a determinat sa alegi aceasta “cale melodica” si foarte placuta?
Doinita Gherman: Am ales sa ma ocup cu ceea ce imi place. Cantecul face parte din mine. Aceasta lume minunata – scena , imi aduce satisfactie spirituala. Cele mai colorate emotii le cuprind aici.

3. Blogatu.ro: Ce artist sau artista te inspira din Romania si din lume?
Doinita Gherman: Am mai multi interpreti favoriti. Ascult si ma inspir de la toti interpretii mari care au facut istorie, indiferent de stilul muzical abordat de acestia. Favoritul meu este Freddie Mercury, dupa parerea mea – artistul desavirsit si formatia Queen. Urmeaza Elvis Presley, Tina Turner, Lara Fabian, Janis Joplin, trupa ACDC, Scorpions si inca multi alti interpreti de valoare. Personalitati deosebite pentru mine sint Bob Dylan, Jim Morisson, John Lennon.
Din interpretii si trupele din Romania imi plac: Laura Stoica, Madalina Manole, Loredana, Ducu Bertzi, Vasile Seicaru, Holograf, Taxi, Iris, Phoenix si altii.

4. Blogatu.ro: Cat de sus crezi ca va ajunge piesa “Viata” in topurile basarabene,romanesti si de ce nu europene sau chiar mondiale?Ca tot avem exemple pozitive de acolo si anume O-Zone sau Dan Balan care face o treaba foarte buna in domeniul muzical.
Doinita Gherman: Nu pot sa spun nimic despre topurile internationale. Este o cale mai lunga spre acestea si depinde de mai multi factori. Dar sper, odata ce piesa mea a fost apreciata, selectata si inclusa intr-un top romanesc, sa se plaseze pe locuri de frunte. La fel as vrea sa fie si in Moldova. Dar faca-se voia ascultatorului!!!

5. Blogatu.ro: Avand in vedere ca ne-am cunoscut pe facebook,cat de importanta este pentru tine promovarea pe net?
Doinita Gherman: Nu eu ma ocup de promovare mea. Am un producator care se ocupa de asta,
deci, nu sint mare specialist in domeniu. Dar sint constienta de faptul ca este inca o modalitate de a aduce creatia mea mai aproape de oameni si ma bucur de aceasta posibilitate. In plus, imi place sa creez prietenii, sa vorbesc cu oamenii, sa fiu aproape de ei, sa le ascult parerea despre muzica mea nu doar din scena. 🙂

6. Blogatu.ro: Cu ce artist/artista celebra ai dori sa faci un duet?
Doinita Gherman: As fi vrut cu Freddie Mercury, dar acest vis nu mai poate devein realitate. Si inca cu Robbie Williams sau ACDC.

7. Blogatu.ro: Si in final pentru ca este un interviu “blogosferic”,ce bloguri citesti?
Doinita Gherman: In special citesc blogurile care aduc informatii muzicale. Si bineinteles, de azi, devin cititor fidel al blogului www.blogatu.ro. 🙂

6 Comments

Add yours

+ Leave a Comment

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord