Sustin colectarea selectiva


Si recomand si altora s-o faca. Ma adresez in special bloggerilor, pentru ca acestia sunt, dupa parerea mea si nu numai, cel mai bun mijloc prin care poate fi promovata o idee sau o campanie. Azi am descoperit site-ul www.colecteazaselectiv.ro, pe care se organizeaza un concurs pentru bloggeri. Premiile sunt tentante insa, pentru mine, mult mai importanta este promovarea mesajului acestei campanii. De aceea, va provoc sa participati la acest concurs sau, mai bine zis, la aceasta campanie, scriind pe blogurile voastre un articol despre colectarea selectiva.

Mult mai multe detalii despre colectarea selectiva pot fi aflate de pe site-ul EcoRom. Harta colectarii selective.
Colectarea selectiva este solutia la indemana tuturor si presupune depozitarea deseurilor in locuri special amenajate in vederea reciclarii. Conform HG 621/ 2006 ( completata si modificata prin 1872/2006 ) institutiile publice, asociatiile, fundatiile, persoanele fizice sunt obligate sa colecteze selectiv deseurile de ambalaje in containere diferite, inscriptionate in mod corespunzator si amplasate in locuri speciale accesibile cetatenilor.

Culorile, pentru identificarea containerelor si recipientelor destinate colectarii selective a deseurilor de ambalaje, conform ordinului 1121 din 5 ianuarie 2006 sunt urmatoarele:

Tot via EcoRom, iata de ce este important sa reciclam:

  • Se protejeaza natura si resursele naturale
  • Se reduce poluarea solului, apei, aerului
  • Se reduce poluarea mediului inconjurator
  • Se economiseste energie

Va recomand sa participati la acest concurs atat pentru a castiga unul dintre cele 30 de tricouri sau una dintre cele 3 biciclete, cat si pentru a avea un mediu curat, cu cat mai putine deseuri!

22 Comments

Add yours
  1. 2
    computer settings

    In sfarsit s-a gandit cineva sa faca si un concurs care are legatura cu natura… nu doar televizoare, software-uri si ce mai stiu eu…

+ Leave a Comment

*

Acest formular v─â colecteaz─â numele, e-mailul ╚Öi con╚Ťinutul, astfel ├«nc├ót s─â putem urm─âri comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informa╚Ťii, consulta╚Ťi politica noastr─â de confiden╚Ťialitate, unde ve╚Ťi primi mai multe informa╚Ťii despre unde, cum ╚Öi de ce stoc─âm datele dvs.

DA, sunt de acord