Rubrica lui Blogatu – 22-06-2010


Asa arata in scris Rubrica lui Blogatu din emisiunea Vis de dimineata de pe 3TV:

Am citit pe Blogul lui Andrei articolul “Cel mai slab calculator pe care l-am vazut”.
Ma gandeam la o unealta primitiva, cu un ecran de 4 inchi si de vreo 6-7 kg, adica o relicva a anilor 70-80.

Cand colo, am aflat ca Andrei a fost nevoit sa instaleze Windows XP pe un calculator cu procesor Intel Pentium 2 cu frecventa de 227 MHz si 32 MB de memorie RAM.

Eu m-am mirat cand am aflat specificatiile tehnice ale computerului cu pricina, tinand cont ca pana nu demult, adica pana prin 2002, am avut un calculator cu specificatii asemanatoare si cu hard-disk de 1,6 GB, adica aproape cat memoria interna a unui telefon mobil cu specificatii medii din prezent.

Acel articol nu m-a facut sa devin visator si nostalgic, ci m-a determinat sa-mi dau seama de rapiditatea cu care evolueaza tehnologia in ziua de azi.

Daca acum 8 ani un calculator cu o configuratie de top era un Pentium 3 sau un AMD Athlon, acum oricine isi poate cumpara un PC cu procesor cu 4 nuclee sau un laptop cu hard-disk de 300 GB.
Era dispozitivelor mobile gen tablet PC, precum iPad, a sosit, asa ca laptopurile si desktop PC-urile cu specificatii de top azi vor deveni in curand adevarate relicve care vor fi evaluate de catre unii bloggeri drept cele mai vechi calculatoare pe care le-au vazut.
Chiar, care este cel mai vechi calculator al vostru? Cat de mult a rezistat sau de cand rezista?

Aboneaza-te acum la articolele de pe Blogatu.ro!

4 Comments

Add yours
  1. 1
    Bogdanelul

    eu il am pe al meu din 2004 primavara. L-am mai upgradat intre timp (+512 mb RAM) si un mic overclock la Celeron de 2.54 (pana la 3.00), si inca se tine binisor:)) Evident jocuri merg foarte putine, doar de-alea mai vechi.
    Oricum n-am de gand sa-l schimb anul asta..poate la anu. bugetu

+ Leave a Comment

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord