Rubrica lui Blogatu – 22-06-2010


Asa arata in scris Rubrica lui Blogatu din emisiunea Vis de dimineata de pe 3TV:

Am citit pe Blogul lui Andrei articolul “Cel mai slab calculator pe care l-am vazut”.
Ma gandeam la o unealta primitiva, cu un ecran de 4 inchi si de vreo 6-7 kg, adica o relicva a anilor 70-80.

Cand colo, am aflat ca Andrei a fost nevoit sa instaleze Windows XP pe un calculator cu procesor Intel Pentium 2 cu frecventa de 227 MHz si 32 MB de memorie RAM.

Eu m-am mirat cand am aflat specificatiile tehnice ale computerului cu pricina, tinand cont ca pana nu demult, adica pana prin 2002, am avut un calculator cu specificatii asemanatoare si cu hard-disk de 1,6 GB, adica aproape cat memoria interna a unui telefon mobil cu specificatii medii din prezent.

Acel articol nu m-a facut sa devin visator si nostalgic, ci m-a determinat sa-mi dau seama de rapiditatea cu care evolueaza tehnologia in ziua de azi.

Daca acum 8 ani un calculator cu o configuratie de top era un Pentium 3 sau un AMD Athlon, acum oricine isi poate cumpara un PC cu procesor cu 4 nuclee sau un laptop cu hard-disk de 300 GB.
Era dispozitivelor mobile gen tablet PC, precum iPad, a sosit, asa ca laptopurile si desktop PC-urile cu specificatii de top azi vor deveni in curand adevarate relicve care vor fi evaluate de catre unii bloggeri drept cele mai vechi calculatoare pe care le-au vazut.
Chiar, care este cel mai vechi calculator al vostru? Cat de mult a rezistat sau de cand rezista?

Aboneaza-te acum la articolele de pe Blogatu.ro!

4 Comments

Add yours
  1. 1
    Bogdanelul

    eu il am pe al meu din 2004 primavara. L-am mai upgradat intre timp (+512 mb RAM) si un mic overclock la Celeron de 2.54 (pana la 3.00), si inca se tine binisor:)) Evident jocuri merg foarte putine, doar de-alea mai vechi.
    Oricum n-am de gand sa-l schimb anul asta..poate la anu. bugetu

+ Leave a Comment