Link exchange şi 3 way link exchange


Schimbul de linkuri este una dintre metodele preferate de promovare ale bloggerilor începători. Majoritatea aleg să contacteze bloggerii consacrați prin diverse metode, cum ar fi e-mailul, Yahoo! Messenger sau chiar comentariile. De aproape fiecare dată, bloggerii noi nu sunt băgați în seamă, deoarece ori nu produc conținut de calitate, ori au un Page Rank foarte mic.
Spre deosebire de majoritatea bloggerilor vechi, eu acord o atenţie deosebită celor care îşi lansează bloguri noi. Am făcut link exchange între blogul meu şi bloguri vechi de o oră… Acest lucru este pe care să se schimbe, deoarece m-am hotărât să schimb foaia în ceea ce priveşte aspectul blogului meu.

Eu am cel mai mare blogroll din lume, sau cel puţin aşa cred. De acum înainte, pe prima pagina, vor fi postate numai linkuri către site-uri pe care le citesc zilnic sau au un Page Rank de minim 3. Asta nu înseamnă că bloggerii noi nu vor avea şansa de a-şi vedea linkul pe prima pagina a blogului meu… După cum am spus, acord o importanţă deosebită blogurilor noi de calitate. Dintre cele 100 de linkuri de pe prima pagină, aproximativ jumătate vor aparţine începătorilor. Pentru a împăca capra cu varza, aceste linkuri vor fi afişate prin rotaţie.
Având în vedere cât de cunoscut sunt în blogosferă, foarte mulţi bloggeri au afişat linkul meu pe blogurile lor fără a-mi cere acordul. Şi acest fapt nu poate decât să mă bucure. De aceea, toţi cei care mi-au adăugat linkul în blogroll, sunt rugaţi să mă contacteze pentru a primi la rândul lor un link pe pagina Link exchange şi Parteneri. Sunt deschis spre cei care cumpără spaţiu publicitar pe blogul meu, sub formă de bannere pe pagina de start.

Cei care doresc să facă link exchange, mă pot contacta pe messenger, la ID-ul marius_blogatu sau la adresa de mail blogatu [at] gmail.com. 3 way link exchange este un nou tip de link exchange practicat de bloggeri, care funcţionează foarte simplu: Eu am site-ul A, pe care postez link către site-ul B al altui blogger, care postează link către site-ul C, care este tot al meu.
Momentan, fac 3 way link exchange cu orice blog sau site care are un PR de minim 1. Ofer linkuri pe două site-uri ale mele, unul cu PR 2, celalalt cu PR 0, dar care promite multe. Cei care nu îndeplinesc aceste condiţii, vor avea linkul postat în pagina Link exchange care poate fi accesată din header şi de pe coloana laterală. Aşadar, nimeni nu îşi pierde linkul postat pe Blogatu!

În concluzie, ce părere aveţi?

11 Comments

Add yours
 1. 1
  Sibianul

  Tinand cont de faptul ca, pentru inceput, imi este greu sa ating un PR1 (minimum cerut), chiar nu stiu ce sa zic… Dar totodata consider ca persoanele care cer link exchange, nu pot ridica pretentii care sa iti schimbe gandurile.

 2. 2
  Alexander

  Pe mine m-ai cam pierdut la 3way link exchange ca mi-e si somn , dar o sa recitesc pana pricep. Eu am pr3 deci o sa intru pe prima pagina. Cu toate acestea, din cate am inteles, conteaza un astfel de link chiar postat pe o pagina separata a blogului. Sau nu? Ma refer in indexarea google a backlinkurilor…

 3. 3
  blogatu

  @Sibianul: Tinand cont de faptul ca gasesc interesant blogul tau, o sa-i acord un link pe prima pagina.
  @Alexander: Da, tu ai linkul asigurat pe blog 😉

 4. 7
  Honey

  Eu sunt incantat ca primul review (si singurul pana acum) profesionist il am de la tine… Am tinut cont de sfaturile tale si tind sa cred ca s’a imbunatatit putin blogul. Pacat ca n’am timp zilnic sa scriu mai multe articole, dar ma voi tine de treaba orice’ar fi.
  Te am in blogroll de cand am pornit blogul meu, pentru ca te citesc zilnic. Si acolo vei ramane, pentru ca te vizitez cu placere. 😉 Si, poate cand voi “creste mare” imi voi regasi si eu numele pe alte bloguri, cine stie?! 😛

  Bafta!

 5. 11
  manuela

  Se pare ca la mine este de durata PR-ul.
  Chiar nu stiu cum sa fac sa intru si eu in gratiile Google cu un minim de page rank.
  Oricum, felicitari pentru initiativele tale care le consider foarte bine venite.

+ Leave a Comment

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord