Sfaturi medicale pentru dependentii de internet


1.Când sunteţi in faţa computerului puteţi face urmatoarele exerciţii pentru scăderea tensiunii musculare: – rotiţi umerii sau braţele pentru a activa circulaţia sanguină; – masaţi-vă mâinile şi antebraţele; – strângeţi pumnii pentru câteva secunde apoi întindeţi-vă degetele; -mişcaţi articulaţiile mâinilor de sus in jos.
2.Începeţi să vă faceţi un orar care să vă permită perioade de odihnă si faceţi pauze la intervale regulate. Puteţi să vă odihniţi chiar atunci când incărcaţi un program sau aşteptaţi descărcarea unui fişier de pe Internet. E recomandabil să luaţi câte o pauză de 10 minute sau mai mult la fiecare oră dacă simţiţi nevoia.
3. Folosiţi tastaturi si mausuri ergonomice, tabletele grafice, recunoasterea vocală.
Acestea din urmă sunt cam scumpe dar cred ca vor deveni din ce în ce mai accesibile, odata cu cresterea cererii pentru astfel de dispozitive.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord