Despre salarii si altele


Nu stiu daca voi sunteti tot asa de frustrati de salariile din Romania. Eu am foarte multi nervi in legatura cu salariul meu de kkt(care e foarte mic si pentru Ro) si nu-mi convine deloc sa am in jur de 600 Ron. Nu vreau sa va plictisesc cu asta dar cred ca sunt destul de multi cei care au un salariu mult prea mic fata de studiile pe care le au. De exemplu la mine, e normal sa inveti 8 ani de zile si sa ai dupa asta 600 Ron? Si sa fii si medic, sa inveti din ce in ce mai mult, sa-ti cumperi carti si altele care iti trebuie. Adica aparatura, daca vrei sa-ti faci un cabinet, hartie pentru imprimanta, sa-ti cumperi un laptop. Dar si sa-ti cumperi ce-ti trebuie in casa? Sau sa fii medic in alt oras decat cel in care lucrezi si sa platesti si chirie. Nu, nu vreau sa ma plang, vreau doar sa va spun ce inseamna sa fii medic rezident. Inseamna, daca vrei sa iei examenul, sa inveti 1 an de zile aproape incontinuu, 10 ore pe zi, dup-aia sa vezi cum niste handicapati cu pile isi gasesc de lucru in posturi mai bune si tu sa stai ca medic rezident pe un salariu de cacat. Si daca nu prinzi ce-ti convine sa ramai pe postul ala, ca n-ai ce face. Asa sunt majoritatea rezidentilor din Romania, care au un salariu mult prea mic pentru cat au invatat. Cred ca medicina e foarte prost platita, totusi eu cred ca e foarte importanta, toti cred ca vor sa fie sanatosi dar pe medicii prost platiti nu i-a intrebat nimeni daca le place sau nu. Mai cred ca e mai bine totusi decat acum cativa ani, salariul de atunci era cam 400 Ron, va dati seama ce inseamna asta. Oricum ar trebui sa fie mult mai mare, in jur de 1000 Euro, cred. Asa ar fi normal, dar ce e normal in Romania?

3 Comments

Add yours
 1. 1
  andrei

  “cred ca sunt destul de multi cei care au un salariu mult prea mic fata de studiile pe care le au. De exemplu la mine, e normal sa inveti 8 ani de zile si sa ai dupa asta 600 Ron?”

  Studiile nu trebuie corelate cu salariile. Sunt o gramada de dobitoci care au intrat la facultate cu buletinul, care fac un master pe aceleasi principii si mai nou chiar si doctorat.
  Nu mai pune asa problema.

 2. 2
  Anonymous

  Majoritatea medicilor isi completeaza salariul cu alte venituri, mai mult sau mai putin banesti.

  Nu te-a obligat nimeni sa te faci medic, puteai sa te faci orice altceva, daca tii atit de mult la bani.

  Poti oricind sa pleci in strainatate, in USA sau Europa si sa profesezi acolo, eventual sa faci alta specializare.

  Poti sa lucrezi in Romania ca reprezentant al unei firme farmaceutice daca vrei bani multi.

  Hai lasa plinsul ca sincer nu mai tine…

 3. 3
  Marius

  Acum se intra la facultate cu buletinul, cam asa e, conteaza daca esti ruda cu cineva ­čśŤ
  Nu-mi place sa fiu reprezentant, mi se pare cam greu.

+ Leave a Comment

*

Acest formular v─â colecteaz─â numele, e-mailul ╚Öi con╚Ťinutul, astfel ├«nc├ót s─â putem urm─âri comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informa╚Ťii, consulta╚Ťi politica noastr─â de confiden╚Ťialitate, unde ve╚Ťi primi mai multe informa╚Ťii despre unde, cum ╚Öi de ce stoc─âm datele dvs.

DA, sunt de acord